saborski zastupnici

Ovo su novi saborski zastupnici iz Varaždinske županije

U saborske fotelje sjest će čak tri zamjene.

Sutra će se održati prva sjednica novog, 11. po redu, saziva Hrvatskog sabora. Odluka je to koju je donio Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković predložio je Dnevni red sutrašnje sjednice, a jedna od točaka je i prisega novih saborskih zastupnika.

Izabrani zastupnici iz Varaždinske županije u novom sazivu Hrvatskog sabora bit će Goran Kaniški, Siniša Jenkač i Predrag Štromar s liste HDZ-a i HNS-a, Barbara Antolić Vupora i Miroslav Marković iz SDP-a, Dubravko Bilić iz Nezavisne platforme Sjever te Dubravka Novak s liste Možemo!.

Zamjene HDZ-a

S liste HDZ-a mandate su na parlamentarnim izborima osvojili Anđelko Stričak i Damir Habijan, no oni ih zbog funkcija koje vrše neće koristiti. Stričak ostaje župan Varaždinske županije pa će umjesto njega dvije godine u Saboru biti Goran Kaniški, a dvije Siniša Jenkač. Damir Habijan svoj mandat neće koristiti jer će vršiti ministarsku funkciju, a njega će zamijeniti netko iz HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Marković ostaje zamjenik gradonačelnika

Barbara Antolić Vupora nastavit će svoj rad kao saborska zastupnica, a pridružit će joj se i Miroslav Marković. Kako nam je rekao, on će i dalje biti zamjenik varaždinskog gradonačelnika, no tu će funkciju odsad vršiti volonterski.

Mandati za Bilića i Novak

S liste Nezavisne platforme Sjever u Sabor će gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Najveće iznenađenje ‘saborskih zamjena’ svakako je Dubravka Novak koja će u saborske klupe umjesto zamjenika gradonačelnika Zagreba Luke Korlaeta.

Najnovije