PREOKRET U SPLITU

PORAZ Nogometaši Varaždina poveli pa se povukli, a onda izgubili: Livaja za pobjedu ‘bilih’

U prvih 45 minuta izgledalo je kao da varaždinski nogometaši mogu nešto uzeti na Poljudu, ali ipak nisu uspjeli.

Vodili su nogometaši Varaždina na poluvremenu (0:1), izgledali bolje od Hajduka u prvih 45 minuta, ali drugačije je to izgledalo u nastavku te se splitski klub u domaćem prvenstvu vratio pobjedama nakon ispadanja iz Europe. U nastavku su preokrenuli utakmicu i pobijedili 2:1. Goste je u vodstvo doveo Mitrovski u 37. minuti, izjednačio je Krovinović uz pomoć Ba u 56. minuti, a konačni rezultat postavio je Marko Livaja golom u 74. minuti susreta.

Nakon ispadanja Hajduka iz Europe na Poljudu su gostovali varaždinski nogometaši, a sve je krenulo odlično za izabranike Nikole Šafarića. Prošli su gosti po lijevoj strani, na crti se Marko Dabro zabio u Lovru Kalinića i izbacio ga iz ravnoteže, a na povratnu je loptu utrčao Dimitar Mitrovski i mirno zabio prizemnim udarcem.

Šokiralo je to domaće, nije mogao vjerovati ni Gennaro Gattuso, ali morao se pomiriti s tim da ima zaostatak. Morali su rizik nakon toga preuzeti ‘bili’, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu kapetana Varaždina Olivera Zelenike. Zaredali su domaću žute kartone, a u 44. minuti napravili su prekršaj u nezgodnoj poziciji s dvadesetak metara od gola.

Loptu je uzeo Mitrovski i tukao, išla je u mrežu, ali odličnom reakcijom to je spriječio Lovre Kalinić. U sudačkoj nadoknadi morala je utrčati medicinska služba Varaždina jer je Šego u padu kopačkom po glavi udario Marinu, krenula je krv, ali sve je sanirano i Varaždin je s golom prednosti otišao na odmor.

U nastavku je talijanski strateg ubacio Trajkovskog, a Šafarićeve su se trupe malo povukle. Rezultiralo je to brojnim napadima domaćih, a ‘bili’ su izjednačili već u 56. minuti. Imali su i sreće jer je Krovinović pucao s dvadesetak metara od gola, a lopti je smjer promijenio Ba i Zelenika tu nije mogao ništa.

Nastavili su napadati nogometaši Hajduka, a u 61. minuti je odličnu priliku imao Trajkovski. Vjerojatno bi ta lopta završila u mreži, ali u posljednji je trenutak uklizao Ba. Ipak, ništa nije mogla domaća obrana u 74. minuti kad je krasno lijevom nogom ubacio Hrgović, lopta je preletjela varaždinsku obranu, a već u padu ju je zakačio Livaja glavom i ona se odbila neobranjivo u mrežu.

Mijenjao je nakon toga Šafarić, pokušao doći do boda, a u 80. minuti je Torcida napravila veliku bakljadu za prekid susreta. Četvrti je sudac zbog toga pokazao dugih 11 minuta sudačke nadoknade, odnosno 11 minuta nade za goste. U šestoj minuti sudačke nadoknade umalo je Trajkovski zabio autogol, ali otišlo je to pokraj mreže. Imao je Varaždin korner u posljednjim sekundama utakmice, tražio je Zelenika dopuštenje da ide na skok, ali to mu nije dao Šafarić i nakon što je Hajduk blokirao ubačaj iz kuta, utakmica je završila.

HNK Hajduk – NK Varaždin 2:1 (0:1)

8′ Mitrovski (0:1), 56′ Krovinović (1:1), 74′ Livaja (2:1)
Suci: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) – Luka Pušić (Zagreb), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina) – VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec)
Žuti kartoni: Hajduk – Prpić (20′), Pukštas (25′), Uremović (90’+2′)
Varaždin – Ba (32′)
Crveni karton:
/

HNK Hajduk (4-2-3-1)

Kalinić (c) – Moufi (60′ Hrgović), Uremović, Prpić, Diallo – Krovinović, Rakitić (77′ Capan) – Sahiti (77′ Melnjak), Pukštas (46′ Trajkovski), Kalik – Livaja

Trener: Gennaro Gattuso

NK Varaždin (3-4-2-1)

Zelenika (c) – Nekić, Ba (63′ Tepšić), Škaričić (82′ Poldrugač) – Maglica, Lusavec, Marina (82′ Duvnjak), Boršić – Mitrovski, Šego (74′ Mamić)- Dabro (63′ Belcar)

Trener: Nikola Šafarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije