Jabuke, i domaće i one manje domaće, su oko euro i pol. Ima za više, ima i za manje.
Svježe subotnje jutro nije utjecalo na navike Varaždinaca. Na placu je uvijek živo, a na “štenderima” teško je naći slobodno mjesto za parkirati bicikl.
Zadnji puta tražili smo tikve i bundeve, danas su nam pažnju privukle jabuke. Boje ovog omiljenog voća prelijevaju se od zelenkastog prema žutom do crvenog, a sorta ima svakojakih. Znalci će reći da nema boljih od onih domaćih, starih sorti, za koje možda niste nikad čuli jer ih nema u trgovinama. No ima i onih drugih, manje domaćih.
Cijene su otprilike iste, kreću se oko 1,5 eura po kilogramu. Ima ih i po 1,20, ima ih i po 1,80. Čak se mogu naći i po 0,80, to je takozvana “druga klasa”, razlika je samo u nesavršenosti izgleda. Kupci ih obično uzimaju za kolače, no mi ne nalazimo razlog zašto i takve ne bi stavili na kuhinjski stol.
Stigle su i mušmule, s hladnijim danima bit će ih sve više. Cijena im je 3 eura. Orasi su od 12 do 15 eura, salata od 2 do 2,5 eura po kilogramu, a dopale su nam se i ogromne glavice cvjetače, težine skoro dva kilograma. Cijela glavica 2 eura.









































