PUB KVIZ Igrajte se četvrtkom i petkom na kvizovima u Gossip baru

Nakon male ljetne stanke, počela je sezona pub kvizova, a za sve koji još slučajno ne znaju, top ‘kvizna’ destinacija u varaždinskom kraju, a moguće i šire, odavno je Gossip bar u Hallerovoj Aleji u Varaždinu

Ovak kafić otvoren je prije nešto više od godinu dana, na lokaciji između srednjih škola u Hallerovoj Aleji i Parka Ivana Pavla II, a vlasnici su se potrudili i preuredili lokal da se u njemu svatko osjeća ugodno. Lokal krasi i velika vanjska terasa, gdje u ugodnom ambijentu možete uživati u osjvežavajućem piću i društvu.

Ipak, kad se temperature spuste, a terasa zatvori počinje sezona sve popularnijh kvizeva. Gossip bar tako će ove jeseni, dva dana u tjednu (četvrtom i petkom) nudi odličnu zabavu.

Kviz općeg znanja igra se još od prošle godine, kada ga je pokrenula Ena Velagić, koja i smišlja pitanja. Ova se sezona igra svaki petak 19 sati, a dosad je odigrano tek jedno kolo i trajat će do 12. siječnja, nakon čega kreće nova sezona. Za sve neupućene kviz igra maksimalno pet igrača, a svaka ekipa ima maksimalno dvije rezerve. Dodatan poticaj za sve koji misle da su ‘kraljevi beskorisnog znanja’ jest i da je Gossip bar osmislio vrijedne nagrade za najuspješnije, a za pobjendike i nagradno putovanje u inozemstvo. No, i svako kolo za sobom povlači i vrijedne nagrade sponzora, što može biti dodatna motivacija.

Od ove sezone kreće i Hrvatska kviz liga, čija je ideja povezati sve hrvatske pub-kviz ekipe. Tako svaki treći petak u 17 gradova snage odmjerava preko 100 ekipa na istom pub kvizu, za koji pitanja osmišljava poznati kvizoman Dejan Kotiga. S ponosom možemo istaknuti da je jedna varaždinska ekipa (Organizacija udruženog rada) trenutno vodeća nakon jednog odigranog kola. Veliki je to uspjeh kada se zna da je bilo prijavljeno preko sto ekipa, u kvizovima općeg (neki će reći i beskorisnog) znanja.

> Hrvatska kvizna liga: Varaždinska ekipa vodeća među 123 ekipe

Najveća novost od ove jeseni je početak kviza o ‘najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nogometu. Kviz organizira popularna Facebook stranica Nogometne ikone, a igra se svaki četvrtak. Svi koji misle da znaju za koje hrvatske klubove je igrao Fatmir Vata ili koji je hrvatski nogometaš u karijeri promijenio čak 26 klubova, mogu se prijaviti.

Ako vam je u ove hladn(ij)e dane u večernjim satima dosadno, ako tražite dobar team-building za vašu malu tvtrtku ili odjel, ili se jednostavno volite dobro zabaviti, odnsono natjecati u ‘beskorisnom znanju’, Gossip bar je pravo mjesto za vas.

Potražite ih na Facebooku, javite im se i prijavite, na neki od kvizova u četvrtak ili petak navečer u Gossip baru, i (za)igrajte se.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije