REENOVA+ financiranje za energetski učinkovit dom

REENOVA+ je inovativan program Europske banke za obnovu i razvoj, financiranja vrijednosti 60 milijuna eura, koji potiče ulaganja u energetsku učinkovitost u stambenom sektoru Republike Hrvatske.

Razmišljate kako smanjiti račune za energiju. Primjećujete da bi vašoj kući ili zgradi dobro došlo obnoviti fasadu, zamijeniti stare prozore pa možda čak i zamijeniti stara rasvjetna tijela novim štedljivijim.

Smatrate da biste mogli poboljšati sustav grijanja u zimskom razdoblju, ali i nabaviti novi klima uređaj za energetski učinkovito hlađenje prostorija u vrućim ljetnim danima. Dakle, tražite energetski učinkovita rješenja za vašu kuću ili vaš stan, no znate li kako to riješiti, koja oprema, koji materijali, gdje biste ih nabavili ili koliko bi vas to koštalo? Možemo vam pomoći!

Za besplatni savjet nazovite naš ured na broj telefona 01/468 67 15 ili posjetite našu web stranicu i na našem izborniku energetski učinkovite opreme odaberite rješenje koje će vam najbolje odgovarati te za opremu koja vam je potrebna doznajte okvirne cijene.

Također, na našem energetskom kalkulatoru izračunajte koliko ćete energije i novaca uštedjeti primjenom odabranog rješenja.

REENOVA+ je program u vrijednosti od 60 milijuna eura koji je namijenjen poticanju ulaganja u energetsku učinkovitost u stambenom sektoru Republike Hrvatske.

Vlasnici kuća i stanova mogu dobiti kredit u vrijednosti do €50.000 za poboljšanje energetske učinkovitosti svojih domova. No, kako adaptacija stambenog prostora ne znači isključivo energetsku obnovu, korisnici kredita ne moraju sav iznos kredita iskoristiti izravno u mjere energetske učinkovitosti, već mogu upotrijebiti do 40% odobrenog kredita za uređenje doma, kupnju namještaja ili slično.

Svaki klijent može podnijeti zahtjev za više kredita maksimalno do ukupnog iznosa od 150.000 eura po pojedinačnom korisniku kredita.

REENOVA+ također potiče i dobavljače energetski učinkovitih proizvoda da prošire asortiman svojih usluga i proizvoda namijenjenih za stambeni sektor.

Proizvođači, instalateri i maloprodajne trgovine energetski učinkovitih proizvoda mogu dobiti kredit do 2.5 milijuna eura kao pojedinačni kredit, a maksimalan iznos kredita kumulativno iznosi 5 milijuna eura.

REENOVA+ osigurava financiranje i besplatno tehničko savjetovanje, a o Reenova+ kreditima za energetsku učinkovitost informacije možete dobiti i u poslovnicama Erste banke i Hrvatske poštanske banke.

Osim u uredu, stručnjaci REENOVA+ programa dostupni su vam i na konferencijama, seminarima, radionicama i drugim javnim skupovima. Uputite nam vaša pitanja, rado ćemo odgovoriti na njih.

REENOVA+ u Zagrebu na panelu Graditeljstvo u okviru Proljetnih sajmovima Zagrebačkog velesajma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije