Nova zona za rekreaciju u Varaždinu: Pokraj Arene gradi se nova trim staza

Danas je u Šumi Jelačički, pokraj Arene Varaždin, prezentirano kako će izgledati nova trim staza. Prema riječima Marina Bašića, direktora varaždinskih Parkova, radovi bi, ako vremenski uvjeti posluže, trebali završiti u roku od 30 dana.

Vrijednost projekta je više od 190 tisuća kuna, točnije 193.968,75 kuna bruto, financira Grad Varaždin, dok izvode Parkovi koji su već ovaj tjedan započeli radovima iskopa staza i niveliranja terena.

Dužina same staze, namijenjene kako profesionalcima, tako i amaterima, je 2000 metara, širine 1,6 metara, a imat će i 14 trim stanica, mjesta na koje će biti postavljene razne sprave za vježbanje, a Parkovi će ih urediti nakon što izrade trim stazu.

– Nakon dugog niza godina Varaždinci ponovo dobivaju trim stazu.Drago mi je da se ova trim staza poklopila s projektom ‘Z Dravom’ i nadam se da će i ova trim staza dovesti Varaždince opet k Dravi – kazao je gradonačelnik Goran Habuš.

Na samom ulazu u trim stazu nalazit će se info ploča sa shemom trim staze i označenim trim stanicam. Unutar trim staze bit će smješteni koševi za smeće.

Staza će biti podijeljena na dvije zone, dužu i kraću. U početku rasvjete neće biti, no moguće je da se to ipak učini kasnije.

Kako će trim staza izgledati pogledajte na tlocrt koja se nalazi u linku u nastavku – Tlocrt trim staze u Šumi Jelačički.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije