Pivovara Kaltenberg-Adria otvorena je ove godine, a njihova piva sve su popularnija na sjeveru Hrvatske. Ugostitelji iz regije posjetili su prošli tjedan pivovaru, gdje su saznali više o prizvodnog procesu te probali pivske gastro delicije iz Ludwig's Gastro Puba.
Dvadesetak ugostitelja i predstavnika bavarskog piva na
području Varaždina i Međimurja posjetili su 15. studenog pivovaru
Kaltenberg-Adria
koja se nalazi u industrijskoj zoni Kukuljanovo nadomak Rijeke, u
kojoj se prozivode ova vrhunska piva, sve popularnija i na
sjeveru Hrvatske.
U sklopu pivovare nalazi se restoran Ludwig’s
Gastro Pub u kojem je ugostitelje sa sjevera
Hrvatske dočekalo pivo dobrodošlice.
Prije samog obilaska pivovare i proizvodnog pogona tzv.
beer tour, gosti iz kontinentalne Hrvatske iskoristili su sunčani
riječki dan za posjet starom gradu Trsat, svetištu Majke
Božje Trsatske i trsatskoj Gradini koja
je ujedno inspiracija i simbol prvog pravog riječkog piva Tars
koji se proizvodi u Kaltenbergovoj pivovari.
Povratkom u pivovaru prošli su kroz kompletan
proizvodni pogon i time upoznali svih šest koraka proizvodnje
Kaltenberg piva. Proizvedena piva poštuje Bavarske zakone o
čistoći piva iz 1516.g., konkretno, pivo je
proizvedeno od isključivo četiri sastojka – vode, ječma, hmelja i
pivskog kvasca.
Uz neizostavnu degustaciju ječmenih zrna gosti su kušali i
finalan proizvod – Tars pivo.
Osoblje Ludwig’s Gastro Puba pripremilo je pivski menu – domaći
čips, mariniranu vratinu i rebarca, te pivske kobasice i time
zaokružili cijeli ovaj posjet i jednu lijepu pivsku
priču.