Varaždinska hotelijersko-ugostiteljska tvrtka Gastrocom slavi ove godine 30 godina postojanja, a ovaj veliki jubilej za vrijedne varaždinske ugostitelje prati i novi meni u restoranu Garestin, u Zagrebačkoj ulici.
Skriven od pogleda,
restoran Garestin je idealna opcija za sve koji vole
uživati u miru i odličnoj hrani. Dobra vijest za sve jest da su
pripremljeni i novi meniji, s mnoštvom novih jela u ponudi.
Naravno, vrhunski roštilj je i dalje tu, od njega se ne odustaje
u Garestinu.
Od novih jela tu su neka nova hladan predjela, poput glantine od
hobotnice s maslinama i cherry rajčicama, potom
carpaccio od bifteka, uz naravno mesne delicije
i odlične sireve. Među toplim predjelima su fuži
s puretinom i bademima, potom trganci s kosanoj
masti s raguom od teletine, a tu si i ‘riblja’ predjela, file
tune na rukoli, rižoto od lignji te crni rižoto
od kozica i sipe. Poseban specijalitet su domaći
štrukli od špinata, nadjeveni puricom na kremi od
vrganja.
Ako
su ovo bila predjela, možete zamisliti kakve delicije se kriju
među glavnim jelima. Spomenimo pileći file u
panadi od kokosa i chillija s ječmotom sa sušenim šljivama. Tu je
i saltimbocca od puretine i pršuta u umaku od
kadulje, uz sve druge ‘klasike’, bečki, naravni, teleći naravni,
a Garestin je prepoznatljiv i po svojoj ponudi jela s
roštilja.
CIJELI MENI POGLEDAJTE OVDJE >>
JELOVNIK GARESTIN
Više nego dovoljno razloga za posjetiti Garestin ovog ožujka.
Zapravo već ovog tjedna, a onda i sjesti na njihovu terasu,
uživati u dobroj klopi i kapljici.