savjeti

3 koraka za mekanu kožu tijela

Svima je dobro poznato da je koža je najveći organ našeg tijela i zahtijeva redovitu njegu kako bi ostala mekana, hidrirana i zdrava

To pogotovo vrijedi za one koji se bave sportom ili fizičkim aktivnostima kao što je rad u vrtu, polju ili bilo gdje na otvorenom. Razni okolišni čimbenici svaki dan štete našoj koži pa ona prerano stari i gubi svoju elastičnost. Uz današnji užurbani način života, lako je zanemariti ovu važnu rutinu, ali ulaganje malo vremena i truda može rezultirati u mekoj koži koja ne pokazuje tragove umora i suhoće.

Redovito čišćenje kože je osnova

Prvi korak prema mekanoj i mirisnoj koži tijela je redovito čišćenje kojim stvaramo svježu podlogu i resetiramo nakupljene nečistoće. Svaki dan, prljavština, znoj, i ostaci proizvoda za njegu kože nakupljaju se na površini kože, što može začepiti pore i izazvati iritaciju, a ovisno o vrsti posla kojim se bavite, u te tvari mogu se ubrojiti i razni drugi toksikanti.

Odaberite blage, njegujuće gelove za tuširanje ili sapune koji neće isušiti kožu kao što su oni marke Rituals. Nemojte koristiti vruću vodu kako ne biste dodatno isušili kožu, koliko god to bilo primamljivo nakon napornog dana. Nakon čišćenja, nježno tapkajte kožu ručnikom kako biste je osušili, izbjegavajući trljanje jer ono može iritirati kožu.

Temeljito uklanjanje pilingom

Jedan korak koji mnogi preskaču je redoviti piling kože što je ključan korak za uklanjanje mrtvih stanica kože i poticanje obnove kože. Piling kože omogućuje bolju apsorpciju hidratantnih proizvoda i ostavlja kožu glatkom i sjajnom, a zapravo nježno uklanja tvrdokorne nečistoće s površine kože. Pritom nemojte koristiti jako abrazivne pilinge.

Hidratacija kože je ključ svega

Nakon čišćenja i pilinga, ključno je hidratizirati kožu kako bi ostala meka i elastična – ovo je zapravo glavni korak kojim potičete zdravlje kože. Odaberite bogatu, hidratantnu kremu kvalitetnog sastava kao što je https://www.notino.hr/rituals/the-ritual-of-sakura/ te pazite na to da odgovara vašem tipu kože jer u protivnom nećete moći ispuniti sve njene potrebe. Ako imate suhu kožu, odaberite proizvod s masnijom teksturom, dok će za masnu kožu biti prikladniji lagani proizvodi. Imajte na umu da i masna koža može biti kronično isušena zbog manjka njege pa će vam možda trebati neko vrijeme da odredite točan tip kože ako se time dosad niste bavili.

Trik za najmekaniju kožu je da nanesete hidratantnu kremu ili losion odmah nakon tuširanja dok je koža još uvijek vlažna, jer će to pomoći zadržati vlagu u koži. Fokusirajte se na područja koja su posebno suha ili grublja, poput lakta i peta, ali namažite i svu drugu površinu kože koja se svakodnevno sukobljava s okolišem.

Slijedeći ove četiri jednostavna koraka redovito, možete postići meku, hidriranu i zdravu kožu tijela neovisno o tipu posla kojim se bavite i koliko vremena provodite na otvorenom. Ne zaboravite da je dosljednost ključna, pa se potrudite da ova rutina postane dio vaše svakodnevne njege kože – jednom kad pronađete prave proizvode, sve će biti lakše. Vaša koža će vam biti zahvalna, a rezultati će biti vidljivi i osjetljivi na dodir.

Najnovije