INTOLERANCIJA I PRETILOST

POLIKLINIKA ANALIZA Preuzmite kontrolu nad svojom prehranom – testom intolerancije saznajte koje vam namirnice ne odgovaraju

Analizin test detektira reakcije organizma na više od 220 namirnica

Pojava raznovrsnih fizičkih i psihičkih simptoma često je povezana s intolerancijom na određene namirnice, no nerijetko ostaje neprepoznata. Veliki izazov leži u činjenici da se simptomi intolerancije mogu pojaviti s odgodom te je teško utvrditi uzročno-posljedičnu vezu između konzumirane hrane i simptoma.

Za razliku od alergijskih reakcija koje su brze i očite, simptomi intolerancije mogu biti nejasni i raznovrsni. Mogu zahvatiti različite organske sustave poput kože, probavnog ili respiratornog sustava te zglobove i druge organe. Osim toga, intolerancija na hranu može imati dugotrajne posljedice te igra ulogu u pojavi autoimunih bolesti poput Hashimotovog tireoiditisa, Chronove bolesti, reumatoidnog artritisa te drugih zdravstvenih problema kao što su dermatitisi, sinusitisi ili hiperaktivnost.

Uravnotežena prehrana je ključna za zdravlje, no iste prehrambene preporuke ne odgovaraju svakome. Ono što je zdravo za jednu osobu može biti štetno za drugu, dovodeći do kroničnih simptoma, nakon  čega se većina ljudi odlučuje na test intolerancije na hranu, motivirani promijeniti svoje životne navike kako bi poboljšali zdravlje. Simptomi poput nadutosti, problema s probavom ili sindroma iritabilnog crijeva često prate prekomjernu tjelesnu težinu, koja je često povezana s intolerancijom na određene namirnice.

Rješenje nije u ekstremnim dijetama koje mogu izazvati stres i nisu održive na duge staze. Test intolerancije na hranu omogućuje identifikaciju namirnica koje tijelu ne odgovaraju te njihovo izbacivanje iz prehrane. To može rezultirati gubitkom tjelesne težine bez stresa i iscrpljivanja, te smanjenjem simptoma koje je intolerancija uzrokovala.

Poliklinika Analiza već dva desetljeća nudi nekoliko različitih panela, odnosno testiranja na 93, 125 i 221 namirnicu, kao i vegetarijanski panel, a opseg birate sami. Prilikom testiranja, koriste reagense certificirane od strane Europske unije, isključivo za uporabu u medicinskim laboratorijima. Svjedočeći brojnim pozitivnim promjenama kod svojih pacijenata, ističu važnost otkrivanja uzroka problema i pristupanje zdravlju holistički. Proces testiranja u Poliklinici Analiza je jednostavan i učinkovit. Korištenjem modernih tehnologija poput ELISA metode, uzorak krvi se obrađuje precizno i pouzdano. Nakon testiranja, pacijenti imaju podršku medicinskog tima Poliklinike Analiza koji im pomaže interpretirati rezultate i prilagoditi prehranu.

Poliklinika Analiza osnovana je 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnja tradicija pružanja visokokvalitetnih usluga, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr, zatražite slanjem e-maila na adresu info@mcanaliza.org, telefonski na broj 01 2099 880 ili posjetite Polikliniku Analiza Varaždin kod starog ulaza u bolnicu na adresi Janka Jurkovića 2A.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije