UPIŠI FAKULTET - POSTANI STUDENT

EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI Vrhunsko obrazovanje koje vas priprema za izazove buduće karijere!

Ako tražite fakultet koji će vas pripremiti za globalno tržište rada i omogućiti vam brojne prilike u području ekonomije i poslovne ekonomije, Ekonomski fakultet u Rijeci (EFRI) je pravi izbor za vas!

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci nudi vrhunsko obrazovanje prilagođeno suvremenim potrebama tržišta rada, te nudi različite mogućnosti za studiranje. Ukoliko se odlučite za studiranje na EFRI-ju, moći ćete birati između različitih sveučilišnih prijediplomskih i diplomskih studija, na hrvatskom ili engleskom jeziku, kao i sveučilišnog integriranog studija, koji prate zahtjeve tržišta rada i koji vam omogućavaju da steknete različita znanja i razvijete vještine kao što su timski rad, komunikacija i rješavanje problema.

Studiranjem na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, ne samo da stječete obrazovanje visoke kvalitete, već se pripremate i za izazove globalnog tržišta rada. Naši diplomanti su priznati po svojoj stručnosti i spremnosti za suvremeno poslovno okruženje, što potvrđuje i visok postotak zapošljivosti naših bivših studenata. Diplome svih studijskih programa priznate su širom svijeta, što omogućava nastavak obrazovanja kao i zapošljavanje u inozemstvu.

Na prijediplomskoj razini koja traje tri godine i diplomskoj razini koja traje dvije godine EFRI nudi studijski program Poslovne ekonomije unutar kojeg se nude različiti moduli: Financije, Menadžment, Poduzetništvo, Marketing i Međunarodno poslovanje, te smo jedna od rijetkih visokoobrazovnih institucija u RH koja ima i modul koji se u potpunosti izvodi na engleskom jeziku (International Business). Modul na engleskom jeziku akreditiran je od strane EFMD akreditacijske kuće što potvrđuje visoku kvalitetu i vrijednost programa na svjetskoj razini.

Integrirani sveučilišni studij ekonomije traje pet akademskih godina i omogućava dublje usvajanje gradiva i temeljitu pripremu za buduću karijeru, te otvara vrata za vodeće pozicije u poslovnom svijetu, istraživanju ili nastavi.


Kako bi odabrali studij koji najbolje odgovara Vašim željama važno je da budete upoznati s glavnim razlikama između studija Ekonomije i Poslovne ekonomije. Studij Ekonomije fokusiran je na kolegije iz područja makroekonomije, odnosno na način funkcioniranja cjelokupne ekonomije, dok je smjer Poslovna ekonomija fokusiran na kolegije koji su specijalizirani za mikroekonomsku razinu ovisno o upisanom modulu – Financije, Menadžment, Poduzetništvo, Marketing ili Međunarodno poslovanje.

Studiranje na EFRI-u ima mnoge prednosti kao što su: online upisni postupak bez potrebe za dolaskom na mjesto upisa ili dodatnim provjerama znanja kroz razredbene ispite; fleksibilnost i prilagodljivost jer se nastava može izvoditi u hibridnom obliku, a studenti mogu personalizirati svoje učenje upisujući kolegije izvan svog studijskog programa, kao i programe za stjecanje mikrokvalifikacija; akademska reputacija i međunarodna umreženost što daje poseban značaj obrazovanju na EFRI-u te povećava konkurentnost na tržištu rada.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, kvaliteta nastave i obrazovanja predstavlja temelj naše obrazovne filozofije. Sustavno radimo na osiguravanju najviših standarda u svim aspektima nastave, te redovito ažuriramo naše studijske programe kako bismo uvijek bili usklađeni s najnovijim trendovima i zahtjevima tržišta. Sve to činimo kako bismo našim studentima pružili vrhunsko obrazovanje koje ih priprema za izazove buduće karijere.


Visoku kvalitetu i prepoznatljivost studijskih programa EFRI-a u međunarodnom okruženju potvrđuje prestižna EFMD međunarodna akreditacija, koju posjeduje samo 10% ekonomskih fakulteta u svijetu. Ova akreditacija sinonim je za akademsku izvrsnost, povezanost s praksom i međunarodnu orijentaciju. Također, EFRI je ove godine započeo proces dobivanja međunarodne AACSB akreditacije, koja je standard izvrsnosti u poslovnom visokoškolskom obrazovanju. Time EFRI dodatno potvrđuje svoju predanost visokim standardima nastave, istraživanja i razvoja.

Osim što EFRI redovito organizira studentske konferencije, ljetne škole i druge međunarodne aktivnosti, može se pohvaliti s više od osamdeset bilateralnih sporazuma o suradnji s visokoobrazovnim institucijama diljem Europe i svijeta što znači da ćete tijekom studiranja imati brojne prilike za međunarodnu mobilnost, boraviti, stjecati međunarodna iskustva i polagati kolegije na mnogim inozemnim fakultetima.


Kroz raznovrsne projekte i dodatne aktivnosti, Ekonomski fakultet u Rijeci potiče kreativno razmišljanje i inovativnost. Studenti imaju priliku raditi na stvarnim projektima, razvijati vlastite ideje i sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima, pripremajući se za uspješan ulazak na tržište rada.

Ekonomski fakultet u Rijeci, kao jedna od vodećih obrazovnih institucija u Hrvatskoj, kontinuirano sudjeluje u prestižnim međunarodnim projektima koji studentima nude izvanredne prilike. U posljednjih pet godina, fakultet je sudjelovao u 26 europskih projekata, a trenutno provodi 13 projekata. Projekti pokrivaju širok spektar tema obuhvaćajući različite aspekte poslovanja, tehnologije, ekologije, društvenih znanosti i medija pružajući studentima priliku za uključenje u inovativne aktivnosti.


Studentima se i kroz Centar za karijere nudi veliki broj aktivnosti, a neke od najznačajnijih su Tjedan karijera, EFRI Networking Week, Tjedan brucoša te Dan poslovnih prilika koje se organiziraju u cilju umrežavanja studenata i potencijalnih poslodavaca te razvoja profesionalnih znanja i vještina. U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, teorijsko znanje stečeno tijekom studija često nije dovoljno za potpuno razumijevanje stvarnih poslovnih procesa i izazova, stoga vam je na EFRI-ju omogućena primjena teorijskih koncepata u stvarnim poslovnim situacijama.


Stručna praksa na EFRI-ju neophodan je dio obrazovnog procesa, omogućavajući studentima stjecanje praktičnih vještina i iskustva koja će im pomoći u budućim karijerama. Naime, stručna praksa, na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, izvodi se kao obvezni kolegij. Stručna praksa također pruža studentima priliku za umrežavanje s poslodavcima što je izuzetno vrijedno prilikom traženja zaposlenja nakon diplomiranja. Mnogi poslodavci koriste stručnu praksu kao način regrutacije talentiranih mladih ljudi, što je prošle akademske godine rezultiralo zapošljavanjem 60-ak studenata još tijekom odrađivanja stručne prakse.

Za obavljanje vaše stručne prakse moći ćete birati između više od 670 poduzeća s kojima Fakultet ima potpisane Sporazume o suradnji, a nude se prilike u poduzećima i organizacijama javnog i privatnog te neprofitnog sektora, kao i onima iz inozemstva.


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci ponosno ističe različite oblike suradnje s uspješnim gospodarskim subjektima i javnim institucijama iz Hrvatske i svijeta omogućujući studentima povezivanje znanja i prakse, jačanje kapaciteta Fakulteta i doprinos široj zajednici. Uspješna suradnja rezultirala je osnivanjem EFRI Gospodarskog savjeta 2023. godine sa svrhom uspostavljanja dijaloga između gospodarskog, javnog i akademskog sektora.

Osim formalnog obrazovanja i drugih mogućnosti EFRI vam omogućava stjecanje niza profesionalnih vještina koje su ključne za vašu buduću karijeru, kao što su komunikacijske vještine, rad u timovima i interakcija s kolegama i nadređenima, problem-solving vještine koje potiču na kritičko razmišljanje i pronalaženje kreativnih rješenja, vještine upravljanja vremenom u cilju razvoja učinkovitosti i organizacijskih sposobnosti te niz drugih vještina.

Ako ste zainteresirani za ekonomiju i poslovne teme, Ekonomski fakultet u Rijeci je odličan izbor za vaše obrazovanje!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije