Promo

UPISI u Školi stranih jezika – Žiger – modernoj školi duge tradicije

UPISI u Školi stranih jezika – Žiger – modernoj školi duge tradicije

O nama – povijest i tradicija

Škola stranih jezika – Žiger najveća je škola stranih jezika u Varaždinu koja je s radom započela davne 1990. godine. Dugogodišnjim i kontinuiranim radom na kvaliteti i stalnom težnjom prema izvrsnosti u svojoj djelatnosti, Škola stranih jezika – Žiger narasla je od male škole do najprepoznatljivijeg brenda i sinonima za kvalitetno učenje stranih jezika ne samo diljem Varaždinske županije, već i cijele Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Garancija kvalitete s pokrićem

Kako bi se istakla u masi drugih i naoko podjednako dobrih škola, Škola stranih jezika – Žiger od prvog dana igra dosljedno na istu kartu – izvrsnost i kvaliteta. Da bi to i dokazali, Škola Žiger je najprije uvela sustav kvalitete ISO 9001, da bi zatim krajem 2001. godine je kao prva škola u Hrvatskoj bila akreditirana kao punopravni član međunarodne udruge kvalitetnih škola stranih jezika – EAQUALS te se od tada svake 4 godine podvrgava rigoroznim dvodnevnim inspekcijama kako bi obnovila svoje članstvo u tom prestižnom društvu. Inspektori provjeravaju apsolutno sve aspekte poslovanja ustanove te ih zasebno ocjenjuju, a Škola Žiger je na posljednjoj inspekciji dobila ocjenu izvrsnosti iz čak 8 kategorija. To su redom:

1. Upravljanje i administracija

2. Poduka i učenje

3. Ispiti i svjedodžbe

4. Okruženje za učenje

5. Usluge korisnicima

6. Osiguranje kvalitete

7. Profil zaposlenika i njihov razvoj

8. Interne komunikacije

Osim ocjena, škola nakon svake inspekcije dobiva preporuke za poboljšanja u skladu s najboljom praksom u Europi i ostatku svijeta te temeljem tih preporuka ljestvicu kvalitete diže od inspekcije do inspekcije.

2012. godine Škola Žiger je još unaprijedila svoj status u EAQUALS-u stekavši i akreditaciju za izdavanje međunarodnih EAQUALS svjedodžbi te je još uvijek jedina u Hrvatskoj koja nosi tu akreditaciju.

Osim EAQUALS svjedodžbi, Škola stanih jezika – Žiger izdaje i Državne svjedodžbe s pravom javnosti još od 2009. godine, kada je certificirala sve svoje programe u sustavu obrazovanja odraslih.

Kao šećer na kraju, 2015. godine Škola stranih jezika – Žiger stekla je kod HGK i Zajednice za strane jezike markicu 'Hrvatska kvaliteta' u poduci stranih jezika kao prva škola u Hrvatskoj koja se podvrgnula toj inspekcijskoj shemi. Ujedno, Škola Žiger već je godinama aktivni član Zajednice za strane jezike što joj omogućava bolji uvid u zbivanja u struci unutar Republike Hrvatske.

Kako bi škola mogla zadovoljiti sve gore navedene visoke standarde kvalitete, potreban joj je vrhunski nastavni kadar koji već prilikom zapošljavanja prolazi strogu selekciju i provjeru jezičnih i metodičkih kompetencija. Nakon zapošljavanja svaki nastavnik obavezan je redovito sudjelovati na stručnim usavršavanjima unutar i izvan Hrvatske, a Škola za svoje nastavnike također ima i interni program profesionalnog razvoja te sustav međusobnog promatranja nastavnika koji omogućava održavanje standarda podučavanja na razini škole.

Polaznici su prepoznali taj konstantan rad na kvaliteti te je Škola Žiger zahvaljujući tome vrlo uspješno prebrodila ekonomsku krizu te zadržala svoju lidersku ulogu u jezičnom obrazovanju.

Moderna tehnologija i inovativnost u nastavi

Škola stranih jezika – Žiger oduvijek je poznata po učinkovitom komunikacijskom pristupu nastavi kojim se u kombinaciji s pomno odabranim udžbenicima kod polaznika brzo postižu željeni rezultati. S druge strane, male grupe i senzibilnost nastavničkog kadra za specifične potrebe polaznika omogućuju individualiziran pristup svakom pojedinom polazniku. Individualiziranost je moguće podići i na još višu razinu osnivanjem zatvorenih grupa po želji klijenta, ili pak individualne nastave 1 na 1 ili 2 na 1, gdje je poslovne komunikacijske potrebe klijenta moguće zadovoljiti na najefikasniji način. Osim modernog, komunikacijskog pristupa nastavi, Škola Žiger opremljena je i najmodernijom tehnologijom te se u nastavi, osim projektora i računala, redovito koriste i tablet računala te interaktivna pametna ploča, čime nastava postaje još interaktivnija, a rezultati bolji.

Programi i jezici

Škola stranih jezika – Žiger u ponudi za sve uzraste i dobne skupine ima engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, ruski i nizozemski jezik, hrvatski za strance te pripremu za međunarodne Cambridge ispite. Na zahtjev polaznika ili klijenta ponudu je moguće i proširiti, sve u skladu s potražnjom. Osim općeg jezika, u Školi Žiger moguće je učiti i poslovni jezik, a posebno valja istaknuti engleski i njemački u pravnoj, medicinskoj i tehničkoj struci.

Uz strane jezike, posebno ističemo i program Govorništva, gdje se uči i razvije znanje i umijeće javnih nastupa, ali i program Aloha – gdje se kroz jedinstven program uči djecu od 4 do 13 godina razvijanju mentalne aritmetike.

Uz nastavu jezika Škola Žiger obavlja i uslugu pismenog i usmenog prevođenja.

Više informacija o ponudi Škole stranih jezika – Žiger:

Web - www.skola-ziger.hr

e-mail - [email protected]

Facebook - www.facebook.com/skolaziger

Adresa - Stanka Vraza 37, 42000 Varaždin

Telefon - 042 330 385

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci