Promo

KAKO BRZO RAČUNATI

OD JESENI U Varaždinu kreće škola mentalne aritmetike 'Malac genijalac', prijave za besplatne radionice u tijeku

OD JESENI U Varaždinu kreće škola mentalne aritmetike 'Malac genijalac', prijave za besplatne radionice u tijeku

Mentalna aritmetika je u današnje vrijeme vrlo važna vještina, a od jeseni u Varaždinu kreće i škola Malac genijalac, na kojoj će djeca moći naučiti ovu višestruko korisnu tehniku.

U današnje vrijeme, gdje se sve gleda kroz brojeve, novac, vrijeme ne može se bez aritmetike, matematike, financijske inteligencije. Jedna od tehnika koja tu može pomoći jest mentalna artitmetika, gdje se može naučiti brzo računanje. 

13d438d3892f3a6c55b3a8dfaea7648c.jpg?v=2

No, svi koji mislite da možete to naučiti, već ste prestari. Dobra vijest je za sve one koji imaju djecu, da tehnike aritmetičkih mapa mogu svladati vaša djeca, unuci, nećaci.

47acecb76154442fd3473292804506a3.jpg?v=2

U rujnu s radom kreće i prava škola mentalne aritmetike, pod nazivom Malac genijalac. Ova škola je namijenjena djeci od 4 do 12 godina. Satovi će se održavati u grupama s maksimalno 12 djece, tijekom vikenda (subote ili nedjelje) po tri vezana školska sata. U tjednu će se održavati individualna nastava (u vidu nadoknade ako dijete nije bilo na nastavi vikendom ili kao dodatna – dopunska nastava).

- Sve to radimo kako bi svako dijete imalo program koji prati njegov napredak i brzinu svladavanja gradiva. Time postižemo dobre rezultate kod svakog pojedinca. Program traje dvije godine, a nakon što dijete prođe kompletan program, sve što savlada ostaje mu cijeli život – ističe Ines Slunjski, koja vodi školu Malac genijalac, inače odgojiteljica po struci.

 

Svi polaznici škole stiču brojne prednosti, osim znanja brzog računanja brojeva.
- Polaznici naše škole profitiraju na mnogim područjima - npr. na poboljšanju pažnje, koncentracije, inteligencije, pamćenja, fotografskog pamćenja, vizualizacije, a osim sposobnosti brzog računanja, ove vještine im pomažu u svim predmetima u školi kao i u svakodnevnom životu – ističe Ines Slunjski.

a6596c8decd5c08d0afd4f9bf10dbae6.jpg?v=2Glavni alat je abakus, djeca računajući brojeve koriste dvije ruke, a samim time se koriste obje hemisfere mozga pri čemu je kapacitet iskorištenosti mozga mnogo veći.

Već nakon par mjeseci pohađanja škole, djeca mogu mentalno vizualizirati abakus u svojoj glavi i tako mentalno računati vrtoglavo velike brojeve u samo nekoliko sekundi.

Trenutno su u tijeku upisi u ovu zanimljivu i korisnu školu. Početkom rujna održat će se i besplatne probne radionice tako da svi roditelji koji su zainteresirani mogu predbilježiti svoje dijete na broj 091 918 1409 ili preko Facebook stranice www.facebook.com/malac.genijalac.varazdin.

ef888478a6584f1b5823cb920d8063b6.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video