Promo

NIKAD NIJE KASNO

TTS SPORT CENTAR Kreće Master Class - treninzi za osobe treće životne dobi

TTS SPORT CENTAR Kreće Master Class - treninzi za osobe treće životne dobi
TTS Sport centar

Dobra vijest za one koji se žele osjećati bolje i zdravije. U TTS-u kreću treninzi za osobe +60 godina.

CrossFit Varaždin, u sklopu TTS Sport Centra Varaždin je otvorio MASTERS CLASS za osobe treće životne dobi (od 60 godina na dalje) koja se održava utorkom i četvrtkom u trajanju od 30 minuta, od 8 do 8:30 sati.

Riječ je o vođenom treningu koji će se sastojati od: zagrijavanja, razgibavanja, laganih aerobnih vježbi, vježbama snage te ravnoteže, stabilizacije, ali sve u okviru mogućnosti polaznika, kako bi vježbanje bilo istovremeno sigurno i korisno.

Ovi treninzi, kao i fizička aktivnost, višestruko su korisni i značajni, posebice za osobe starije životne dobi.

- Trening je učinkovit način poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog statusa žena i muškaraca svih dobnih skupina, uključujući starije osobe. Pokazalo se da fizička aktivnost ima ogroman pozitivan utjecaj na zdravlje, a također i dubok utjecaj na mentalno i emocionalno zdravlje starijih osoba - ističu iz stručnog tima TTS Sport Centra Varaždin. 

S godinama se povećava gubitak gustoće kostiju što dovodi do veće izloženosti riziku od prijeloma kostiju. Sami treninzi povećavaju gustoću kostiju i smanjuju rizik od fraktura kod muškaraca i žena u dobi od 50 do 70 godina.

Mišić je aktivno tkivo koje troši kalorije, a trening povećava rad metabolizma i do 15%, što je veoma korisno za dugoročnu kontrolu težine, s kojim se problemom često susreću starije osobe.

Istraživanja pokazuju da promjene načina života, kao što je fizička aktivnost, ima jak utjecaj na smanjenje rizika od dijabetesa, kao što i pomažu osobama u kontroliranju svoj dijabetes. Trening  rezultira poboljšanjima u kontroli razine glukoze koji su usporedivi s uzimanjem lijekova za dijabetes.

- Također se fizičkom aktivnošću rizik od bolesti srca znatno smanjuje. Uz to, istraživanja pokazuju da srčani bolesnici ne dobivaju samo na snazi i fleksibilnosti, već se povećava njihov aerobni kapacitet ukoliko su uključeni u sustavni trening tri puta tjedno kao dio svog programa rehabilitacije ili rekreacije - ističu u TTS-u.

Uz već sve navedeno, trening povećava fleksibilnost i ravnotežu, s čime se smanjuje vjerojatnost iznenadnih padova koji mogu dovesti do osteoporotskih lomova kostiju.

Ako želite da vaši najdraži održavaju maksimalno svoje psiho- fizičko zdravlje, istovremeno se druže i zabavljaju, a sve to pod budnim oko licenciranih trenera, javite se TTS Sport Centru porukom ili e-mailom ([email protected]), pozivom na broj 042/490 850 ili osobnim dolaskom u centar!

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video