Promo

UPISI U TIJEKU

Škola Malac Genijalac 'hit jeseni' u Varaždinu, roditelji oduševljeni rezultatima i pomacima kod djece

Škola Malac Genijalac 'hit jeseni' u Varaždinu, roditelji oduševljeni rezultatima i pomacima kod djece

Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac provodi program kojim djeca bude svoje mentalne kapacitete. a sve na zabavan i zanimljiv način. Trenutno su u tijeku upisi u nove grupe.

Škola Malac Genijalac Varaždin krenula je s radom od jeseni, a postala je pravi hit za roditelje koji su odlučili svoju djecu upisati ovu zanimljivu školu. Naravno, i za djecu koja su probudila svoje mentalne kapacitete.

- Interes je bio odličan, reakcije još bolje, stvarno smo zasad jako zadovoljni. Mentalna aritmetika nije samo računanje i matematika, ona obuhvaća trening mozga, aktiviranje moždanih stanica koje se inače teže aktiviraju samo putem redovitog školovanja - ističe Ines Slunjski, voditeljica škole.

Program se bazira na korištenju abakusa, prilikom čega djeca koriste tri vrste podražaja, vizualne, auditivne i kinestetičke, odnosno tzv. VAK metoda. Vizualno gledaju pomak broja, svaki pomak ima određeni zvuk, a kinestetika dolazi putem dodira.

Vezana vijest:

- Sve to donosi odlične rezultate, jer je više osjetila uključeno. Ova tehnika dolazi iz Japana, gdje je integrirano u nastavu, čak. Abakus koji se koristi u našoj tehnici zapravo se u Japanu zove Soroban, a koristi se već stoljećima, praktički je dio tradicije Japana – ističe Ines.

Malac Genijalac nalazi se u Optujskoj ulici, u prostoru Auto Future, a ima nekoliko prostorija opremljenih da bi proces učenja bio što jednostavniji, lakši. Mi smo ih posjetili na jednom satu u školi.

- Djeca su koncentriranija, motiviranija, vidi se napredak u radu. Prednosti su u razmišljanju, koncentraciji, preciznija su i brže zaključuju – kazala nam je jedna mama, čije dijete polazi Malac Genijalac.

Sve reakcije su vrlo slične, djeca pokazuju veći interes za učenje, čitanje i računanje, a od preko stotinjak polaznika škole, tek dvoje je odustalo od školovanja.

Djeca pokazuju veći interes za učenje, čitanje i računanje, vidljivo je i poboljšanje fine motorike. Roditelji navode da se se u samo tri mjeseca vidi veliki napredak, čak i povećani interes i za strane jezike, glazbu, ne samo za matematiku i računanje.

- Nekad je zadaću pisala po cijele dane, a sad kao da imam novo dijete. Dobiva petice iz matematike, kod kuće ne treba uopće pomagati, praktički je nevjerojatno kakav je napredak – istaknula je još jedna mama.

U dvije godine sve što nauče, djeci ostaje za cijeli život. Nešto je to poput vožnje bicikla. Naravno ako se vježba to se dodatno brusi, ali ne može se zaboraviti, čak i da se ne vježba, ističu u školi Malac Genijalac.

Vještina je to koja se trajno integrira, a kod odraslih su se već razvile sinapse, koje se tek mogu djelomično 'trenirati', ali niti približno uz takav napredak kao kod djece.

- Mogu dobiti jako puno, za svakodnevni život. Odlična je to vježba i za primjerice Alzheimer ili neke slične poremećaje. Općenito se dešava buđenje mentalnih aktivnosti, što je odlična stvar – ističu u Malcu Genijalcu.

Nastava koja se održava u grupama do maksimalno 12 djece je vikendom, po tri školska, a kroz tjedan je i individualan rad, ovisno o potrebama, mogućnostima ili afinitetima djece. Tri su dobne grupe, predškolci, potom prvi i drugi razredi te djeca trećeg razreda i stariji.

Za mlađu djecu se koristi Numicon, koji traje od 5 mjeseci do godine dana. Radi se s Montessori materijalima, prilagođenim djeci od 3-5 godina, što je jako dobra prilagodba za Abakus. Naglasak je na oblicima i bojama, gdje je svaki broj jedinstven i djeca vrlo lako povezuju osnovne računske operacije. Matematika prestaje biti toliko apstraktna te je u startu lakša za shvatiti.

Upisi su u tijeku, nastava kreće s prvim vikendom veljače, a upisi traju skroz do 15. veljače. Svi zainteresirani mogu se javiti telefonski na broj 091 918 1409 ili putem Facebook stranice, odnosno putem e-maila [email protected]

Važno za napomenuti je da je prvi sat probni, dakle svi mogu isprobati, prijaviti se i dovesti djecu na ogledni sat.

A kako to izgleda u Malcu Genijalcu, pogledajte i u našem video prilogu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video