Promo

Medikol čakovec

Ususret proljeću uz blistav ten iz Medikola!

Ususret proljeću uz blistav ten iz Medikola!
PR foto

Zimski mjeseci oduvijek su zahtijevali posebnu njegu kože, a štetnim utjecajima tijekom hladnijih mjeseci jednako su izloženi svi tipovi kože

Niska razina vlage, hladan vjetar i niže temperature u kombinaciji sa zagrijanim unutarnjim prostorima na koži ostavljaju negativne posljedice poput crvenila, svrbeža, zatezanja, suhoće, raznih upala i prištića, a zbog velikih razlika u temperaturi, koža ne može regulirati optimalnu hidrataciju. 

No, ako se tijekom zimskih mjeseci niste pridržavali pravilne njege i promijenili svoju beauty rutinu, učinjenu štetu možete popraviti i raznim kozmetičkim tretmanima lica. O njihovoj učinkovitosti govori i činjenica kako im je sve je veća potražnja u zdravstvenim ustanovama, a sve što je potrebno za pravilnu njegu lica objasnili su nam u Ustanovi za zdravstvenu skrb Medikol, Čakovec. Raspitali smo se kako izgleda jedan klasični tretman lica i na što je sve potrebno obratiti pažnju prije odlaska na tretman.

Kozmetičkim tretmanima cilj je kožu održati zdravom i čistom, ali prije bilo kakvih postupaka, važna je analiza kojom bi se utvrdilo postojeće stanje kože. O tom prvom koraku ovisi i izbor programa i preparata pošto suha, mješovita i masna koža različito reagiraju na pojedine tretmane. 

Uobičajeni kozmetički tretman lica započinje pilingom kojim se uklanjaju mrtve stanice kože s područja lica, vrata i dekoltea. Uz to što se pilingom uklanjaju nečistoće različitog porijekla, njime se postiže i naizgled pročišćeniji i ujednačeniji ten te koža ponovno dobiva mladenački izgled i zdravu boju. Piling je tretman koji se svakako preporučuje prije daljnjih kozmetičkih tretmana pošto potiče cirkulaciju kože i na taj način je priprema za bolje upijanje raznih njegujućih proizvoda.

Nakon pilinga slijedi masaža lica s odabranim masažnim kremama, uljima, serumom ili ampulama. Uz to što ovaj tretman sam po sebi ima umirujući učinak zbog stimulacije akupresurnih točaka, masažom se pokreče mikrocirkulacija, poboljšava elastičnost i tonus kože, a kao rezultat svega toga, kontinuiranom primjenom usporava se proces starenja. Važno je koristiti ulja na prirodnoj bazi koja imaju blagotvoran učinak na kožu, a njihov odabir ovisi prvenstveno o tipu i potrebama tretirane kože. Sva ulja su na prirodnoj bazi, a odabire se ono koje najviše odgovara tipu i potrebama tretirane kože.

Nakon relaksirajuće masaže lica, slijedi maska koja dubinski hrani i obnavlja kožu s esencijalnim nutrijentima koji joj daju posebnu vlažnost i čvrstoću, ali je čine i otpornom na štetne vanjske utjecaje.

Maske koje se koriste u Medikolu u Čakovcu imaju višestruko djelovanje te su između ostalog namijenjene zaštiti prirodnog staničnog procesa oksigenacije, a neutraliziraju i slobodne radile djelujući kao antioksidans čime se usporava nastanak bora i linija te koža postaje vitalnija.

Posljednji korak tretmana je hidratacija kože, tretman tijekom kojeg se na kožu nanosi maska s više aktivnih tvari od kojih su najvažnije ekstrakt Viole Tricolore, papain, ceramides III, vitamin E, macadamia, jojoba ulje, hijaluronska kiselina i kolagen.

Nakon što koža upije navedene tvari, prekriva je hiperlipidni plašt koji sprječava njihovo starenje, a stanice kože obnovljene su, nahranjene te ponovno u ravnoteži. Zbog snažnog antioksidacijskog djelovanja koža dobiva baršunasti izgled te postaje mekana i podatna na dodir.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video