Promo

DIGITALIZACIJA POSLOVANJA NA SIGURAN NAČIN

Preventa d.o.o. – povjerenje i inovativnost u zaštiti na radu

Preventa d.o.o. – povjerenje i inovativnost u zaštiti na radu
Preventa

Preventa je tvrtka koja je, sa svojih petnaestak inženjera iz područja različitih tehničkih znanosti u svojim uredima u Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu, odlučila povećati konkurentnost poduzeća uvođenjem informacijsko-kominikacijskih tehnologija.

Preventa, Centar za integralnu sigurnost d.o.o., tvrtka je koja već više od desetljeća nudi poslodavcima iz različitih djelatnosti (industrija, promet, trgovina i turizam, znanost, školstvo, uprava, sudstvo …) usluge zaštite na radu te im omogućuje da ostvare svoju obvezu provođenja Zakona o zaštiti na radu i svih podzakonskih propisa donesenih na temelju njega, s ciljem da se spriječi nastanak ozljeda na radu i profesionalnih bolesti te da se zaštiti radni okoliš.

Zaštita na radu je obveza koju je u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu, dužan provoditi svaki poslodavac u Republici Hrvatskoj, bez obzira na djelatnost koju obavlja i svoju veličinu.

Riječ je o tvrtki koja je, sa svojih petnaestak inženjera iz područja različitih tehničkih znanosti u svojim uredima u Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu, odlučila povećati konkurentnost poduzeća uvođenjem IKT-a. Kao takvu prepoznalo ju je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koje joj je u sklopu programa „Konkurentnost i kohezijaˮ dodijelilo 98.500 kuna bespovratne potpore, i to kao jednoj od svega pet tvrtki iz područja Varaždinske županije.

DMS sustav - digitalizacija cijelog poslovanja

Rezultat optimizacije poslovanja u području IKT tehnologije uvođenje je DMS sustava (Document Managment System), kojim se digitalizira cjelokupno poslovanje ugovornih klijenata tako da su u Cloudu u bilo koje vrijeme dostupni svi dokumenti poslodavca koji se tiču dokumentacije zaštite na radu i zaštite od požara. Zahvaljujući jedinstvenoj bazi podataka, učinkovito se upravlja vremenom i resursima što omogućuje transparentnost poslovanja, veću efikasnost i bolji tržišni položaj.

Online učenje i aplikacija e-Procjena

Kao što prati potrebe i zahtjeve tržišta, Preventa se prilagođava i novonastalim uvjetima rada uzrokovanim epidemijom koronavirasa kad se veći broj poslodavaca odlučuje za organizaciju rada svojim zaposlenika od kuće. U ovakvim okolnostima Preventa nudi i mogućnost online učenja kako bi poslodavac mogao realizirati kvalitetno osposobljavanje svojih zaposlenika u području zaštite na radu i tako ostvariti svoju zakonsku obvezu. Osim toga tvrtka je razvila i mrežnu programsku aplikaciju e-Procjenu kojom se omogućuje procjenjivanje rizika na radnom mjestu.

Naručite znakove sigurnosti na radu

U svojoj stalnoj ponudi tvrtka ima i znakove sigurnosti na radu, čiju je proizvodnju usmjerila na svoju tvrtku kćer Preventu plus. Znakovi zaštite na radu se proizvode najnovijom UV LED tehnologijom digitalnog tiska pri čemu se koriste najbolji industrijski pisači poznatih svjetskih proizvođača Roland i Mutoh. Sigurnosni znakovi namijenjeni su različitim korisnicima; to su znakovi zabrane i znakovi opasnosti, znakovi obveza, požarni i uredski znakovi, znakovi za kemikalije i za radilišta, znakovi evakuacija i informacija te upute za rad na siguran način na različitim strojevima i različitim mjestima. Znakovi su postojani, otporni na vremenske utjecaje  sukladno Pravilniku o sigurnosnim znakovima (NN 91/15, 102/15) i europskoj normi EN ISO 7010.

Znakovi sigurnosti mogu se kupiti online na hrvatskom tržištu na adresi https://znakovisigurnosti.eu, ali i u svim europskim zemljama i šire zahvaljujući višejezičnoj web-trgovini Sicherheitszeichen na adresi www.safety.eu.com. Ta je trgovina dio projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.ˮ

Preventa ima i svoj blog https://preventa.hr/blog/na kojemu se mogu pratiti sve novosti vezane uz područje zaštite na radu, a za sva dodatna pitanja tvrtka je svim korisnicima na raspolaganju na e-pošti [email protected] ili na telefonu 095 827 5880. Sjedište je tvrtke na adresi Čakovečka 1 Varaždin.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video