Promo

vinart najavljuje

NA NOVOJ LOKACIJI Sve je spremno za šesto izdanje Vinskog grada u Varaždinu!

NA NOVOJ LOKACIJI Sve je spremno za šesto izdanje Vinskog grada u Varaždinu!
PR foto

Vinski grad u 2020. pred neočekivanim izazovima!

Od ovog petka, 21. kolovoza, Stari grad će postati novi dom Vinskom gradu na deset dana.

Vezana vijest:

DOBRE EMOCIJE BEZ FESTIVALA SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NESLUŽBENOM ŠPANCIRFESTU Počinje u petak, trajat će deset dana

- Kada smo prošle godine nakon deset uspješnih dana odlazili iz Varaždina, nismo ni slutili koliko će nas neizvjesnosti dočekati ove godine. Nije bilo lako donijeti odluku kada u računici imamo toliko nepoznatih faktora, no zbog vjerne varaždinske publike i želje da posjetiteljima omogućimo druženje čak i u ovakvim uvjetima, odlučili smo riskirati i poduzeti sve što je u našoj moći da se Vinski grad održi, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera - kaže Saša Špiranec, organizator Vinskog grada iz tvrtke Vinart.

Zbog toga se Vinski grad ove godine održava na novoj, puno većoj lokaciji, kako bi posjetitelji i izlagači mogli biti na dovoljno velikoj udaljenosti, a radno vrijeme bit će od 17 do 01 kao i prethodnih godina.

Princip rada ostaje jednak kao i prošle godine - posjetitelji pri dolasku trebaju kaucirati čašu za 30 kuna koje pri povratku čaše dobivaju natrag, a za plaćanje u Vinskom gradu je također potrebno zamijeniti novac za kupone na jednoj od tri blagajne na ulazima.

Organizatori će postaviti sjedeće zone na dovoljno velikom razmaku, te osigurati dostatnu količinu sredstva za dezinfekciju koje će biti raspoređeno po izlagačkim kućicama i prostoru Vinskog grada, stoga apeliraju na posjetitelje Vinskog grada da postupe odgovorno i poštuju međusobni razmak i redovito održavaju higijenu ruku te ih mole za razumijevanje i poštivanje obveze evidencije posjetitelja koju će provoditi osoblje Vinskog grada.

Izlagački koji vas čekaju u Vinskom gradu

Iz okolice Varaždina dolaze deMar, Mežnarić i Kopjar, Međimurje će predstavljati Belović, Dvanajščak Kozol odnosno Vina DK, Lovrec, Novak Boris, Preiner, Štampar i Tomšić, od Slavonaca predstavit će se Krauthaker, Kutjevo d.d. i PP Orahovica, vinare Istre zastupat će udruga Vinistra, a iz Dalmacije dolazi Skaramuča.

Iz inozemstva dolaze Puklavec Family Wines i Tikveš, a uz gin tonic i druge koktele, ponudu stranih vina imat će Roto Svijet Pića.

Novost u ponudi su vrhunski likeri i rakije tvrtke Good Spirit, za ponudu prigodne hrane kao i do sada brinu se Vindija i zagrebački Cheese bar sa svojim delicijama, dok je glavni partner vina i festivala Vinski grad mineralna voda Römerquelle.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video