Promo

Odličan odaziv na upise

Malac Genijalac Varaždin – škola u koju djeca rado dolaze

Malac Genijalac Varaždin – škola u koju djeca rado dolaze
Malac Genijalac

Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac odradila je svoju prvu školsku godinu, a nakon ljetnog ferija sada spremno kreću u nove izazove, kako s programom mentalne aritmetike, tako i s programom za predškolce Numicon.

Grupe su i ove godine odlično popunjene, ostalo je mjesta kod djece u dobi od 4 do 6 godina, a svega nekoliko mjesta i kod djece 3. i 4. razreda.

Odličan interes je najbolji pokazatelj uspjeha. Prva 'sezona' zaključena je s odličnim rezultatima, sva djeca su pokazala zavidan napredak na svim poljima života, ne samo u brzom računanju ili školskim ocjenama.

Škola Malac Genijalac radi po japanskom Hikari programu mentalne aritmettike, koji se temelji na upotrebi drevne računaljke abakus, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina.  Program je nastao kao dugogodišnji rad psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka.

Sjajan tim stručnjaka – širina struka daje dodatnu kvalitetu školi

A upravo u školi Malac Genijalac radi pet osoba, koje su po struci pedagog, učitelj razredne nastave, defektolog, profesor matematike i odgojitelj.

- Posebno sam ponosna na naš tim. U svim segmentima smo odlično pokriveni, a upravo ta širina daje i dodatnu kvalitetu našoj školi. Imamo i defektologa, gdje možemo posebno kvalitetno raditi i neke stvari s djecom s posebnim potrebama. Imamo za svaku situaciju nekoga  – ističe Ines Slunjski, voditeljica škole.

Uključene obje hemisfere mozga

Djeca uče preko pomagala koje kasnije prestaju koristiti, a time vježbaju upotrebljavati obje polutke mozga. Lijeva strana hemisfere je zadužena za logične i egzaktne stvari, dominantna je za jezik, znanost, procesuiranje onoga što čujete i upravlja većinom govora.

S druge strane desna strana je uglavnom odgovorna za prostorno snalaženje, osjećaje, intuiciju, umjetničke stvari, prepoznavanje lica. Kad smo kod matematike, ne obavlja racionalne i logičke zadatke, već samo neke procjene i usporedbe.

Upravo tu Abakus odlično uskače, jer se njegovom upotrebom aktiviraju obje moždane hemisfere, jer se informacije prenose s jedne strane na drugu, čime se aktivira cijeli potencijal našeg mozga.

Numicom – program za predškolce oduševio

U školi Malac Genijalac u Varaždinu krenuli su s mentalnom aritmetikom, a nešto kasnije i s programom Numicon, namijenjen za djecu predškolske dobi, od 3 do 5 godina. I on se pokazao odličnim, a u njemu se radi s Montessori materijalima, prilagođenim djeci predškolskog uzrasta.

- Naglasak je na oblicima i bojama, gdje djeca vrlo lako povezuju osnovne računska operacije. Matematika prestaje biti toliko apstraktna te je u startu lakša za shvatiti – objašnjava Ines Slunjski.

Igra kao sastavni dio svih programa

A upravo igra je sastavni dio svih programa u Malcu Genijalcu. Sve je ukomponirano da program nije naporan i težak, već lagan, zanimljiv i različit. Sve to doprinosi tome da djeca vrlo rado dolaze na Malac Genijalac, gdje gotovo da i nema neopravdanih izostanaka.

- Super je raditi u školi u koju djeca rado dolaze. Ja sam dosad radila u osnovnoj školi gdje je bilo sve suprotno, svi koji su bili kod mene su dolazili zato što su morali, što bitno otežava posao. Ovo je sasvim druga priča, zapravo 'pjesma' – istaknula je Renata Mikac, jedna od predavačica u Malcu.

Nastava se održava u grupama do maksimalno 12 djece. Održava se vikendom, po tri školska, a kroz tjedan je i individualan rad, ovisno o potrebama, mogućnostima ili afinitetima djece. Centar je smješten u Varaždinu, u sklopu centra Auto Futura (Optujska 169A). Spremni su i za novu školsku godinu, a u slučaju 'više sile' spremni su i za online program.

Već sada se primaju i predbilježbe za grupe od veljače. Svi zainteresirani mogu se javiti ili dodatno informirati putem Facebook stranice, odnosno putem e-maila [email protected], kao i telefonski na broj 091 918 1409.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video