Promo

Kreativno-umjetnički predmeti važni u Gimnaziji Žiger

PUTOVNICA ZA ŽIVOT Putem Filmske umjetnosti mladi ulaze u svijet filma, u svijet života

PUTOVNICA ZA ŽIVOT Putem Filmske umjetnosti mladi ulaze u svijet filma, u svijet života
gimnazija.ziger.hr

Privatna varaždinska gimnazija škola je u kojoj se kao posebnosti ističu nastava Govorništva, Filmske kulture i Likovne umjetnosti. O važnosti učenja o filmu kao umjetnosti najbolje može reći profesorica Snježana Tramburovski.

Privatna varaždinska gimnazija škola je u kojoj se kao posebnosti ističu nastava Govorništva, Filmske kulture i Likovne umjetnosti. O važnosti učenja o filmu kao umjetnosti najbolje može reći profesorica Snježana Tramburovski.

- Vrlo izazovno prilagođavanje nastave ove godine svim njezinim mogućim oblicima odvija se i na našoj školi. Iskoristili smo svoju prednost škole koja ima mala razredna odjeljenja i poštujući sve epidemiološke mjere nastavili suradnju s Kinom Gaj – ističe Snježana.

Ove godine su u tome uspjeli dvaput. Pogledali su suvremeni poljski film 'Twarz' (Lice) redateljice Małgorzate Szumowske koji je nagrađen u Berlinu 2018., a ovaj tjedan su pogledali svježeg oskarovca 'Nomadland' redateljice Chloé Zhao. 

Teško je nabrojiti sve nagrade koje je film Nomadland osvojio; od 3 Oskara za najbolji film i režiju te najbolju glumicu velikoj Frances McDormand do Zlatnog lava, Zlatnog globusa, Nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti i dr.

- Suradnja 'Gaja' i naše škole neopisivo je važna jer, osim što čuva ideju odlaska u kinodvorane, slavi film kao kulturni i umjetnički doživljaj, omogućava mladim generacijama da pogledaju recentne aktualne filmove europske kinematografije i svjetske kinematografije u trenutku kada se ti filmovi distribuiraju diljem svijeta – ističe prof. Tramburovski te nastavlja.

- Naš cilj je od prvoga dana ambiciozan, i to u trenutku kada nam puno toga ne ide u prilog, a to je - uputiti mlade ljude u čaroliju i  kompleksnost filmske umjetnosti. Nahraniti njihovu znatiželju, usmjeriti nezainteresiranost u nove ili nepoznate, a važne teme filmskoga stvaralaštva – ističe profesorica Snježana Tramburovski.

U Gimnaziji Žiger nastoje da sati filmke umjetnosti budu i više od presjeka povijesnih stilskih pravaca.

- Nastojimo i dalje da nam sati Filmske umjetnosti ne budu samo presjek povijesnih stilskih pravaca, važnih redatelja i nacionalne kinematografije, već da budu ulaz u svijet današnjice i nude teme, likove, sudbine, stvaralaštvo koje nastaje u ovom trenutku negdje u svijetu, a prepoznato je kao iznimno – ističe Snježana Tramburovski.

A radi poticanja kreativnosti, umjetničkog izražavanja, kritičkog promišljanja, filmska umjetnost, osvrti i rasprave o filmovima (i umjetnosti općenito) neizostavan su dio nastave u Privatnoj varaždinskoj gimnaziji Žiger.

Upis u srednju škola – jedna od glavnih odluka u životu

- Dragi osmaši, upis u srednju školu jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu. Ako želite suvremen i drugačiji pristup poduci, ako ne želite biti samo broj, ako očekujete i tražite više od škole i obrazovanja, ako želite aktivniju ulogu u vlastitom obrazovanju – onda smo prava škola za vas. Stavite svoje obrazovanje na prvo mjesto i upišite Gimnaziju Žiger. – poručuju iz Privatne varaždinske gimnazije Žiger.

Za više detalja o aktivnostima i radu škole pogledajte na gimnazija.ziger.hr.

Kontakti
S. Vraza 37, Varaždin,
042 330 385
[email protected]
www.gimnazija.ziger.hr

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video