Promo

Novi i još bolji

UPISI Stručni studij poslovne informatike na Fakultetu organizacije i informatike Izvodi se u Varaždinu, Zaboku, Križevcima i Sisku

UPISI Stručni studij poslovne informatike na Fakultetu organizacije i informatike  Izvodi se u Varaždinu, Zaboku, Križevcima i Sisku
FOI

Fakultet organizacije i informatike uspješno je inovirao stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), prateći trendove na suvremenom tržištu rada.

Od nove akademske godine, procesom revizije, a prateći trendove i suvremeno tržište rada Fakultet organizacije i informatike uspješno je inovirao stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u kojem je naglasak na interdisciplinarnom pristupu, kombinirajući informacijske tehnologije i digitalno poslovanje.

Stručni studij na FOI-ju razvija se u dva smjera – (1) Razvoj aplikacija i (2) Informatička podrška poslovanju, kako bi studentima omogućili razvoj u željenom području, a nastavni program izvodi se u Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku

Revidirani studijski program Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) na prvoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na drugoj godini omogućava izbor jednog od ponuđenih smjerova. Studentima se na drugoj godini studija pruža znatno veći broj zajedničkih izbornih predmeta, a na trećoj godini studija postoji veliki broj izbornih predmeta koji su predviđeni za pojedini smjer.

Većina izbornih predmeta (zajednički i za smjerove) posebno su usmjereni na praktične vještine iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT).

Razvoj aplikacija

Razvoj aplikacija stvara temeljnu podlogu za primjenu informacijske tehnologije u okviru suvremenih organizacija. Razumijevanjem principa i iskustvom u razvoju aplikacija na tri najvažnije platforme (Windows, web i mobilne) studenti će biti spremni za potrebe tržišta rada u području IKT te će se lako uključiti u timove koji razvijaju aplikacije u različitim domenama. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Uvod u računalne igre, Administracija poslužitelja, Internet stvari, Računarstvo u oblaku).

Informatička podrška poslovanju

Za uspješnu primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT) u poslovnom okruženju potrebno je osigurati efikasno komuniciranje kojim će se olakšati uvođenje i primjena programske podrške u poslovanju, pripremiti potrebni elementi za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i rješavanje problema u domeni poslovanja, a sve u cilju podizanja razine digitalne transformacije poslovnih subjekata. Svoju specijalizaciju mogu produbiti odabirom svog skupa izbornih predmeta, posebno u trećoj godini kada se odabiru izborni predmeti smjera (npr. Primjena CMS u poslovanju, Osnove IT menadžmenta, Poslovni rizici, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju).

Učenje temeljeno na radu, kao i učenje temeljeno na rješavanju problema, s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema važni su u izvođenju studijskih programa na Fakultetu organizacije i informatike. U nastavu je uključen veliki broj stručnjaka iz prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces, prenose svoja znanja i iskustva studentima FOI-ja.

Noviteti u svim studijskim programima FOI-ja, primjena inovativnih metoda poučavanja poput work based learninga (učenja temeljenog na radu) i kontinuirani razvoj programa u suradnji s poslodavcima čini FOI poželjnim fakultetom, odnosno prvom stepenicom prema uspješnoj poslovnoj karijeri.

FOI je već godinama međunarodno prepoznata visokoobrazovna institucija, koja se oduvijek isticala po interdisciplinarnosti, jer na jedinstven način u svojim studijskim programima povezuje znanja iz područja informatike, ekonomije i poslovanja. Cilj je da FOI-jevi studenti budu dugoročno konkurentni na tržištu rada i da se mogu brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima kao i potrebama u poslovanju. Želimo studente naučiti kritički sagledati i rješavati probleme, primijeniti stečena znanja, ali i biti u toku s tehnološkim i poslovnim novinama kroz usvajanje stručnih znanja od poslodavaca izravno u nastavi – poručuju sa Fakulteta.

Poslodavci su prepoznali znanja i vještine naših studenata, pa je ove godine digitalna agencija ecx.io, koja posluje u sklopu IBM iX grupacije, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu odlučila stipendirati školarinu za čak tri brucoša/ice koji/e će u akademskoj godini 2021./22. upisati stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Sisak.

Za isti se potez odlučio i Grad Križevci koji stipendira 3 pune školarine za studente sa područja Grada, a koji upišu stručni studij PITUP u Križevcima.

Provjerite sve informacije na www.foi.unizg.hr i odlučite se za zanimanje budućnosti!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video