Promo

Sveučilište Sjever

Od jeseni čak četiri nova preddiplomska studija na Sveučilištu Sjever!

Od jeseni čak četiri nova preddiplomska studija na Sveučilištu Sjever!
Sveučilište Sjever

Četiri nova studijska programa.

Sveučilište Sjever nastavlja s razvojem, koji je prije svega odgovor na potrebe gospodarstva i tržište rada, pa će tako akademsku godinu 2021./2022. započeti s čak četiri nova studijska programa: preddiplomskim sveučilišnim studijem Glazba i mediji, preddiplomskim sveučilišnim studijem Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomskim sveučilišnim studijem Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomskim stručnim studijem Informatika i računarstvo u Đurđevcu!

Glazba i mediji

Novi preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji omogućit će studentima stjecanje znanja i vještina iz područja glazbene umjetnosti, glazbene pedagogije, kulturne i glazbene baštine, digitalizacije i arhivistike, iz područja notografije, medija, tonskoga snimanja i audio produkcije. Koncept studija se zasniva na interdisciplinarnosti u specifičnim područjima umjetnosti i kulture te medija i kreativnih industrija.

Studij Glazba i mediji izvodit će se u Sveučilišnom centru Varaždin, traje ukupno 6 semestara, nakon završetka stječe se 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (univ. baccalaureus/baccalaurea) glazbene pedagogije i medija (univ. bacc. mus. et medior.).

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža

Preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža odgovor je na potrebe tržišta za deficitarnim kadrovima inženjera okoliša. Tijekom studija studenti će usvojiti sve osnovne kompetencije koje su potrebne inženjeru inženjerstva okoliša. Suvereno će analizirati i ocjenjivati stanje okoliša, sanirati štete u okolišu, ali prije svega će znati primjenjivati preventivne metode i postupke zaštite okoliša.

Kao stručnjaci kompetentno će moći razvijati i primjenjivati postupke recikliranja i ekološkog zbrinjavanja svih vrsta materijala u svim industrijskim područjima. Završetkom studija, prvostupnik će biti osposobljen da modernim pristupom već u fazi dizajniranja proizvoda, primjerice, ambalaže, promišlja i najefikasniji postupak ponovne uporabe proizvoda ili materijala kroz striktno uvažavanje načela kružnog gospodarstva. Osim toga, bit će osposobljen da se stručno uključi u trendove modernog razvoja proizvodnje ambalaže i sustava pakiranja.

Studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža izvodit će se u Sveučilišnom centru Koprivnica, studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka stječe se 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka inženjerstva okoliša (univ.bacc.ing.amb).

Geodezija i geomatika

Studij Geodezija i geomatika će se izvoditi u Sveučilišnom centru Varaždin, studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka se stječe 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka geodezije i geomatike (univ. bacc. ing. geod. et. geomat.)

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, od jeseni 2021. će se izvoditi preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika. To je novi i inovativni studij u Hrvatskoj iz STEM područja koji spaja tradicionalnu geodeziju sa suvremenim digitalnim tehnologijama i pristupima u geomatici.

Tijekom šest semestara, studenti stječu temeljna znanja i vještine iz područja katastra, registracije nekretnina, inženjerske geodezije, globalnih navigacijskih satelitskih sustava, fotogrametrije i daljinskih istraživanja, geoinformatike i geoinformacijskih sustava, geoinformacijske infrastrukture, upravljanja zemljištem i prostorom, primjene laserskog skeniranja, kartografije, projektiranja prometnica, hidrografske izmjere, informacijske sigurnosti te umjetne inteligencije povezane s geoprostornim podacima. Studijski program je interdisciplinaran što omogućuje studenticama i studentima stjecanje znanja iz drugih struka, ponajprije graditeljstva, prometa i okoliša. Moderni instrumentarij i oprema, softveri, suvremeno opremljene predavaonice, kompetencije i znanje nastavnika osiguravaju visoku kvalitetu izvođenja studija.

Nakon završenog preddiplomskog studija, studenti/ce su osposobljeni za rad u geodetskim i (geo)informatičkim tvrtkama, građevinskim tvrtkama, interdisciplinarnim timovima, tijelima javne vlasti i raznim drugim institucijama koje se u svojim poslovnim procesima oslanjaju na geoprostorne podatke.

Studij Geodezija i geomatika će se izvoditi u Sveučilišnom centru Varaždin, studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka se stječe 180 ECTS bodova. Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka geodezije i geomatike (univ. bacc. ing. geod. et. Geomat.).

Računarstvo i informatika

Od jeseni se na Sveučilištu Sjever kreće i novi preddiplomski stručni studij Računarstvo i informatika*! Studij se izvodi na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u samom centru Đurđevca, a osposobljava studente za izuzetno dinamično područje tehnološkog razvoja.

Računalni stručnjaci ovoga profila su arhitekti i implementatori najnovijih informacijskih i komunikacijskih tehnologija s visokim zahtjevima u industriji, trgovini i javnom sektoru. Studenti ovoga studija savladat će računalne operativne sustave, računalne mreže i programiranje. Naučit će identificirati, formulirati i rješavati inženjerske probleme primjenom računalnih alata. Osim toga, naučit će prepoznati interakciju između inženjerskih aktivnosti i dizajna, proizvodnje, marketinga, zahtjeva korisnika i zahtjeva proizvodnog procesa. Pripremit će se za prilagodbu promjenama tehnologije i novih tehnika, kao dijela cjeloživotnog obrazovanja.

Studij Računarstvo i informatika izvodit će se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu (zgrada poslovnog centra), Trg sv. Jurja 1. Studij je redovan, traje 6 semestra i nakon završetka stječe se 180 ECTS bodova.

Studij je besplatan za redovne studente, a Grad Đurđevac svakom redovnom i izvanrednom studentu daje za školovanje 6000 kuna bespovratno, bez obzira otkud student dolazio!

Akademski naziv koji se stječe završetkom studija jest stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka računarstva (bacc.ing.comp.)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video