OBITELJSKA TRADICIJA
FOTO Svoja je vrata otvorio moderan restoran hotela Crnković u Ludbregu. Kušajte specijalitete svjetskih kuhinja i uživajte u Martinjskom meniju
Obiteljski hotel Crnković jedan je od zaštitnih znakova ludbreške turističko-ugostiteljske ponude.
Obiteljski hotel Crnković smješten u središtu Ludbrega, u Ulici Petra Zrinskog, jedan je od zaštitnih znakova ludbreške turističko-ugostiteljske ponude.
Hotel je prošle godine obnovljen i svečano otvoren kao hotel s tri zvjezdice. Odiše inovativnošću, kreativnošću i željom da ponudi nešto drugačije.
U prizemlju je caffe bar i a la carte
restoran s odvojenim prostorom za pušače i nepušače, a u
dvorištu banketna dvorana za 250 gostiju u kojoj
se održavaju svadbene svečanosti, razna događanja poput izložbi
vina, proslava rođendana, krštenja te obilježavanja raznih
prigoda. Vlasnici se trude što više ugoditi gostima i pružiti
obiteljsko ozračje.
Hotel ima 15 soba i to 13 dvokrevetnih i dvije jednokrevetne koje su povezane u sustav tzv. inteligentnih soba. Svaka je opremljena s kupaonicom, LCD televizorom, mini-barom, sefom pa sve do besplatnog bežičnog pristupa internetu. Sobe su ukusno i moderno namještene kako bi se gostu pružio što ljepši i ugodniji smještaj.
Uz goste koji dolaze poslovno, u hotelu borave stranci, a vrlo
često smjeste se hrvatska rukometna i nogometna reprezentacija te
prvoligaški nogometni klubovi koji, prigodom gostovanja na terenu
u Koprivnici, u ludbreškoj idili traže mir.
U caffe baru s 25 sjedećih mjesta nude širok izbor toplih napitaka, osvježavajuće cijeđene sokove, limunadu te alkoholna pića među kojima se ističe više vrsta ginova i gin tonika. U ponudi pića posebnu pažnju obratili su i na izbor vina.
Odabrano je desetak vinara vinogradara kontinentalne Hrvatske iz naše okolne tri županije koji su dobili priznanje na Decanteru, najvećem svjetskom vinskom natjecanju.
Osoblje će, tako, gostima, ponajprije ženama, ponuditi decilitar
vina poznatih vinara ili fini šampanjac koji poslužuju na
čaše.Prekrasno
uređen restoran za boravak 50 osoba, koji se
nalazi u sklopu hotela, ponovno je otvorio svoja
vrata 23. listopada. U ugodnom ambijentu, gosti imaju priliku
isprobati ponudu i novitete koje su za njih pripremili vrhunski
kuhari.
Osim klasičnih jela poput tjestenine, rižota, lazanja, juha, hladnih i i toplih predjela, priloga, deserta, u ponudi je osam vrsta pizza. Tu je i veliki izbor ribljih jela, burgera, jela od mesa: lungić sa žara, bečki i zagrebački odrezak, rolada od piletine u umaku od šampinjona, piletina s povrćem iz woka te specijaliteti svjetskih kuhinja.
Za sve ljubitelje sočnih odrezaka ili steakova
pripremaju prave poslastice: Ribeye steak, T-bon steak, Beefsteak
Turnedo, zatim grill, ćevape, pljeskavice, BBQ
specijalitete poput krilca i rebarca u slatko-ljutom ili
BBQ umaku.
– Pratimo trendove i nastojimo zadovoljiti zahtjeve gostiju, jer
doživljaji su ono što gosti sa sobom nose, što preporučuju svojim
prijateljima, poznanicima i zbog čega se vraćaju – kažu.
U ugodnom ambijentu restorana moguće je organizirati i obiteljske
proslave, a idealno je mjesto i kad poželite počastiti prijatelje
i društvo. Tijekom dana možete doći na poslovni ručak, dovesti
primjerice ozbiljnog klijenta ili poslovnog partnera, jer
svakodnevno restoran nudi velik izbor odlične hrane svjetskih
kuhinja, ponajprije američke, meksičke i bečke,
a tu je i usluga cateringa.
– Naši ljudi sve više borave u inozemstvu, u Njemačkoj, upoznati su s njihovom ponudom koju smo prenijeli u naš restoran. Bečku kuhinju želimo ponuditi i mladima koji žele isprobati nešto novo – kažu.
Kreativnu ponudu oplemenili su i meksičkim jelima poput tortilja, enchilada i quesedillas, a uz internacionalna jela nude specijalitete kuće: ludbrešku, bolognese i pustaca šniclu koje gosti posebno vole.
Za vrijeme lockdowna, kada su svi ugostiteljski objekti bili zatvoreni, prilagodili su svoje poslovanje i uveli uslugu hrane za van, kako bi gosti mogli uživati iz sigurnosti svog doma, kad već ne mogu u restoranu.
– Nudimo osam vrsta toplih kupki s različitim
menijima za 4 do 8 osoba. U ponudi je domaći menu, riblji,
gurmanski, obiteljski menu, svečani, gorički, dječji party menu i
ludbreški menu. Samo nas nazovete i podignete – kažu.Gastronomska
priča namjerava se i dalje razvijati, a namjera je prirediti
tjedne hrane, poput Tjedna burgera, Tjedna
meksičke kuhinje… i to s akcijskim cijenama.
Sljedeći korak je dnevna ponuda kolača iz domaće radinosti te bezglutenskih kolača. Proširit će jelovnik na veganska i vegetarijanska jela.
Večera u restoranu prilika je za uživanje u ukusnoj hrani, dobrom društvu i pravom ambijentu, upravo onakvom kakav vas čeka u restoranu Hotela Crnković u Ludbregu.
U dvorištu hotela je i veliko parkiralište.
Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 042 / 810-727.
Po starom dobrom običaju, za događaj proslave skorašnjeg Martinja koje se slavi 11. studenoga, pripremaju prigodan meni. Bit će, tako, ponuđena tradicionalna martinjska jela poput dinstanog zelja s buncekom, restanog krumpira, pečenih kobasica ili krvavica te tradicionalni domaći ručak: patka s hajdinskom kašom i pohanci s mlincima.
U nastavku donosimo Martinjski menu koji će biti
u ponudi od četvrtka do nedjelje, 11. do 14. studenoga.
1. Gorička plata za 4
osobe: ludbreška juha od gljiva, buncek, svinjsko
pečenje, kiselo zelje, restani krumpir, 4 x 0,1 mladog ludbreškog
vina – cijena: 280 kuna
2. Domaća plata za 2 osobe: ludbreška juha od gljiva, 1/2 patke, pureći pohani medaljoni, hajdinska kaša, mlinci, 2 x 0,1 mladog ludbreškog vina – cijena: 140 kuna
Najnovije
-
Prirodno svjetlo čini da se osjećamo budnijima i signalizira našem unutarnjem tjelesnom satu da je vrijeme da se probudimo i prestanemo proizvoditi melatonin...
-
Prvi dan učenici su pjesmom 'We all need more kindness' dočekali goste...
-
Imajte na umu...
-
Jedinstvena je ovo situacija u svijetu da mladi talentirani učenici imaju tu čast da 'zatvore' ovako značajan i renomirani festival...
-
Challenger Race je jedinstvena timska utrka u kojoj sudionici trče u parovima i istovremeno testiraju izdržljivost i timsku koordinaciju...
Reci što misliš!