OBITELJSKA TRADICIJA

FOTO Svoja je vrata otvorio moderan restoran hotela Crnković u Ludbregu. Kušajte specijalitete svjetskih kuhinja i uživajte u Martinjskom meniju

Obiteljski hotel Crnković jedan je od zaštitnih znakova ludbreške turističko-ugostiteljske ponude.

Obiteljski hotel Crnković smješten u središtu
Ludbrega, u Ulici Petra Zrinskog, jedan je od zaštitnih znakova
ludbreške turističko-ugostiteljske ponude.

Hotel je prošle godine obnovljen i svečano otvoren kao
hotel s tri zvjezdice.
Odiše inovativnošću, kreativnošću
i željom da ponudi nešto drugačije.

U prizemlju je caffe bar i a la carte
restoran
s odvojenim prostorom za pušače i nepušače, a u
dvorištu banketna dvorana za 250 gostiju u kojoj
se održavaju svadbene svečanosti, razna događanja poput izložbi
vina, proslava rođendana, krštenja te obilježavanja raznih
prigoda. Vlasnici se trude što više ugoditi gostima i pružiti
obiteljsko ozračje.

Hotel ima 15 soba i to 13 dvokrevetnih i
dvije jednokrevetne koje su povezane u sustav tzv.
inteligentnih soba. Svaka je opremljena s
kupaonicom, LCD televizorom, mini-barom, sefom pa sve do
besplatnog bežičnog pristupa internetu. Sobe su ukusno i moderno
namještene kako bi se gostu pružio što ljepši i ugodniji
smještaj.

>> VELIKA FOTOGALERIJA Otvorili restoran u sklopu hotela Crnković

Uz goste koji dolaze poslovno, u hotelu borave stranci, a vrlo
često smjeste se hrvatska rukometna i nogometna reprezentacija te
prvoligaški nogometni klubovi koji, prigodom gostovanja na terenu
u Koprivnici, u ludbreškoj idili traže mir.

U caffe baru s 25 sjedećih mjesta nude širok
izbor toplih napitaka, osvježavajuće cijeđene sokove, limunadu te
alkoholna pića među kojima se ističe više vrsta ginova i gin
tonika. U ponudi pića posebnu pažnju obratili su i na izbor vina.

Odabrano je desetak vinara vinogradara kontinentalne Hrvatske iz
naše okolne tri županije koji su dobili priznanje na Decanteru,
najvećem svjetskom vinskom natjecanju.

Osoblje će, tako, gostima, ponajprije ženama, ponuditi decilitar
vina poznatih vinara ili fini šampanjac koji poslužuju na
čaše.Prekrasno
uređen restoran za boravak 50 osoba, koji se
nalazi u sklopu hotela, ponovno je otvorio svoja
vrata 23. listopada. U ugodnom ambijentu, gosti imaju priliku
isprobati ponudu i novitete koje su za njih pripremili vrhunski
kuhari.

Osim klasičnih jela poput tjestenine, rižota,
lazanja, juha, hladnih i i toplih predjela, priloga, deserta, u
ponudi je osam vrsta pizza. Tu je i veliki izbor ribljih
jela, burgera, jela od mesa
: lungić sa žara, bečki i
zagrebački odrezak, rolada od piletine u umaku od šampinjona,
piletina s povrćem iz woka te specijaliteti svjetskih
kuhinja
.

Za sve ljubitelje sočnih odrezaka ili steakova
pripremaju prave poslastice: Ribeye steak, T-bon steak, Beefsteak
Turnedo, zatim grill, ćevape, pljeskavice, BBQ
specijalitete
poput krilca i rebarca u slatko-ljutom ili
BBQ umaku.

– Pratimo trendove i nastojimo zadovoljiti zahtjeve gostiju, jer
doživljaji su ono što gosti sa sobom nose, što preporučuju svojim
prijateljima, poznanicima i zbog čega se vraćaju – kažu.

U ugodnom ambijentu restorana moguće je organizirati i obiteljske
proslave, a idealno je mjesto i kad poželite počastiti prijatelje
i društvo. Tijekom dana možete doći na poslovni ručak, dovesti
primjerice ozbiljnog klijenta ili poslovnog partnera, jer
svakodnevno restoran nudi velik izbor odlične hrane svjetskih
kuhinja, ponajprije američke, meksičke i bečke,
a tu je i usluga cateringa.

– Naši ljudi sve više borave u inozemstvu, u Njemačkoj, upoznati
su s njihovom ponudom koju smo prenijeli u naš restoran. Bečku
kuhinju želimo ponuditi i mladima koji žele isprobati nešto novo
– kažu.

Kreativnu ponudu oplemenili su i meksičkim
jelima
poput tortilja, enchilada i
quesedillas, a uz internacionalna jela nude
specijalitete kuće: ludbrešku, bolognese i pustaca
šniclu 
koje gosti posebno vole.

Za vrijeme lockdowna, kada su svi ugostiteljski objekti bili
zatvoreni, prilagodili su svoje poslovanje i uveli uslugu
hrane za van, kako bi gosti mogli uživati iz
sigurnosti svog doma, kad već ne mogu u restoranu.

– Nudimo osam vrsta toplih kupki s različitim
menijima za 4 do 8 osoba. U ponudi je domaći menu, riblji,
gurmanski, obiteljski menu, svečani, gorički, dječji party menu i
ludbreški menu. Samo nas nazovete i podignete – kažu.Gastronomska
priča namjerava se i dalje razvijati, a namjera je prirediti
tjedne hrane, poput Tjedna burgera, Tjedna
meksičke kuhinje… i to s akcijskim cijenama.

Sljedeći korak je dnevna ponuda kolača iz domaće
radinosti
te bezglutenskih kolača.
Proširit će jelovnik na veganska i
vegetarijanska jela.

Večera u restoranu prilika je za uživanje u ukusnoj hrani, dobrom
društvu i pravom ambijentu, upravo onakvom kakav vas čeka u
restoranu Hotela Crnković u Ludbregu.

U dvorištu hotela je i veliko parkiralište.

Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 042 / 810-727.

Po starom dobrom običaju, za događaj proslave skorašnjeg
Martinja koje se slavi 11.
studenoga
, pripremaju prigodan meni. Bit će, tako,
ponuđena tradicionalna martinjska jela poput dinstanog zelja s
buncekom, restanog krumpira, pečenih kobasica ili krvavica te
tradicionalni domaći ručak: patka s hajdinskom kašom i pohanci s
mlincima.

U nastavku donosimo Martinjski menu koji će biti
u ponudi od četvrtka do nedjelje, 11. do 14. studenoga.

1. Gorička plata za 4
osobe:
ludbreška juha od gljiva, buncek, svinjsko
pečenje, kiselo zelje, restani krumpir, 4 x 0,1 mladog ludbreškog
vina – cijena: 280 kuna

2. Domaća plata za 2
osobe:
ludbreška juha od gljiva, 1/2 patke,
pureći pohani medaljoni, hajdinska kaša, mlinci, 2 x 0,1 mladog
ludbreškog vina – cijena: 140 kuna

>> VELIKA FOTOGALERIJA Otvorili restoran u sklopu hotela Crnković


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije