Promo

PROFESIONALNI PREPARATI ZA EKOLOŠKI UZGOJ

Uzgojite vlastito domaće voće i povrće na ekološki način!

Uzgojite vlastito domaće voće i povrće na ekološki način!
PRO eco

Da bi i sami proizveli zdravu i kvalitetnu hranu bitno je da u tlo i biljku unosimo kvalitetne i ekološki prihvatljive proizvode kao što su proizvodi tvrtke Pro-eco d.o.o.

Vlastiti vrt radimo zbog zdravih plodova koje iz njega dobivamo, ali i energije koju nam priroda vraća, unutarnjeg mira i zadovoljstva. Vrt od 300 kvadrata dostatan je za proizvodnju godišnje količine hrane za četveročlanu obitelj što čini temeljito planiranje vrta prvom, iznimno važnom i kreativnom zadaćom vrtlara.

Domaće voće i povrće uzgojeno u vlastitom vrtu, osmišljeno prema vlastitom planu, posađeno vlastitim rukama koje raste i razvija se pred našim očima dragocjen je proizvod.

Da bi i sami proizveli zdravu i kvalitetnu hranu bitno je da u tlo i biljku unosimo kvalitetne i ekološki prihvatljive proizvode kao što su proizvodi tvrtke Pro-eco d.o.o. Pro-eco u svom asortimanu ima širok spektar proizvoda koji pokrivaju cjelogodišnju poljoprivrednu proizvodnju.

Svi Pro-eco proizvodi posjeduju certifikate za ekološki uzgoj, a koriste ih profesionalni uzgajivači, ali i pojedinci koji ćele uzgajati zdravu hranu.

Toplije vrijeme koje dolazi idealno je za proljetne radove u vrtovima. Vrlo bitna mjera za dobar prinos je gnojidba, a preporuka je da se ona napravi prije sjetve ili sadnje povrtnih kultura sa Progress Micro 6-5-13 u količini od 70-100 kg/1000 m2.

Prilikom sadnje, svakako preporučamo primjenu prirodnog poboljšivača tla Azomite koji sadrži preko 70 mikroelemenata. Najbolju učinkovitost preparat ima kad se dodaje izravno na korijen ili u redove kod sjetve izravno na sjeme. Ako uzgajate vlastite presadnice od samoga početka preporučamo Azomite dodati u supstrat.

Također, za poboljšavanje kvalitete tla, dodavanje humusa, kalija, huminskih i fulvo kiselina, preporuka je stavljanje PerlHumus-a (granulirani poboljšivač tla) kod sadnje, ili korištenje vodotopivih poboljšivača tla PowHumus i/ili BioHealth TH BS WSG (PowHumus uz dodatak Bacillus subtilis i Trichoderma harzianum za ojačavanje biljaka protiv bolesti), tokom vegetacije.

Prilikom okopavanja ili bilo kakve dodatne obrade kod već zasađene kulture preporuka je da se stavlja gnojivo IlsaNeem koje ima odbijajuće djelovanje na preko 200 zemnih štetnika, a dodatno sadrži 11 % dušika. Tokom vegetacije preporučamo primjenu folijarnih gnojiva Ilsamin (Bor, Kalcij, N90, MMZ), ovisno o kojoj se kulturi radi i za koje potrebe. Ilsamin Bor primijenite kod svih kultura prije cvatnje, a Ilsamin Kalcij kod paprike i rajčice kako bi se priječila vršna trulež plodova.

Kod stresnih situacija (suša, tuča, mraz), preporuka je u najkraćem roku primijeniti tri preparata AminoVital (0,3-0,5 %), AlgoVital Plus (0,3-0,5 %) i Pro-bac (0,5 %). AminoVital je dušično gnojivo koje sadrži 9 % dušika i 75 % aminokiselina, stoga posebno blagotvorno djeluje na jačanje biljke i poticanje rasta u stresnim situacijama. AlgoVital Plus je preparat na bazi smeđih morskih algi koji revitalizira biljku nakon stresnih situacija, a Pro-bac je biološki imunostimulator na bazi korisnih mikroorganizama koji djeluje tako da pojačava prirodnu otpornost biljaka na stres i fitopatogene bolesti.

Kako bi ojačali biljku od napada gljivičnih oboljenja preporučamo primjenu MycoSin-a. Radi se o ojačivaču bilja koji je ekološka alternativa bakru. Kod vremenskih uvjeta koji povećavaju vjerojatnost zaraze (kiša, sunce, kiša, sunce), preporučamo jedan tjedan primijeniti Mycosin, a drugi tjedan Pro-bac naizmjence. MycoSin se idealno miješa s Equisetum Plus - ojačivačem bilja na bazi ekstrakta preslice protiv gljivičnih oboljenja.

U slučaju pojave pepelnice, Pro-eco u svom asortimanu ima sredstvo za zaštitu bilja Vitisan, preparat koji isušuje hife i spore gljiva te tako sprječava infekciju.

Za sve insekte koji sišu, grizu ili miniraju lisnu masu tu je NeemAzal-T/S. Preparat se primjenjuje kod pojave prvih štetnika, a kod jačih napada tretiranje je potrebno ponoviti nakon 7-10 dana. Za ostale štetnike preporučamo primjenu Pyregard-a, brzo djelujućeg insekticida na bazi piretrina koji se idealno miješa sa NeemAzal T/S čime dobivamo širi i bolji spektar djelovanja.

Sve proizvode kao i savjete vezane uz njihovu primjenu potražite u tvrtki Pro-eco d.o.o.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video