Promo

Fakultet organizacije i informatike

Nikad jači Tjedan karijera u Varaždinu – rekordnih 70 poslodavaca i 40 radionica za studente!

Nikad jači Tjedan karijera u Varaždinu – rekordnih 70 poslodavaca i 40 radionica za studente!
Fakultet organizacije i informatike

11. Tjedan karijera na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu okupit će ove godine rekordnih 70 poslodavaca iz svijeta IT-a, a studenti se na zajedničke aktivnosti prijavljuju putem jedinstvene, za njih na Fakultetu kreirane - CPSRK aplikacije...

Prije 10 godina nitko od studenata i nastavnika ovog varaždinskog fakulteta nije mogao ni sanjati da će danas, deset godina kasnije, jednodnevno događanje prerasti u cijeli tjedan prepun atraktivnih radionica, pitcheva i umrežavanja s najjačim poslodavcima u IT industriji, koji svoje klijente pronalaze u cijelom svijetu.

Tjedan karijera već 11. put zaredom organizira FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, koji će i sam ovom prilikom proslaviti svojih 10 godina djelovanja. Bio je to prvi takav centar na nekom fakultetu u Hrvatskoj koji je suradnju ostvario do sada s više od 700 uspješnih poduzeća, a danas svoju ekspertizu i iskustva prenosi i na druge fakultete koji su u procesu osnivanja takvih centara za studente.

REKORDAN BROJ POSLODAVACA I RADIONICA

Ovogodišnjih rekordnih 70 poslodavaca predstavit će se studentima na tzv. Karijernom španciru, mjestu za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom „open office-u“, gdje se svake godine traži mjesto više, stoga tvrtke svoje mjesto rezerviraju već početkom akademske godine. Razlog? Sve veća potražnja za stručnim kadrom, koji vješto kombinira tehnička znanja (informatika) i poslovne vještine (ekonomija), koji se u tom interdisciplinarnom obliku obrazuje isključivo na ovom Fakultetu. Pored 'španciranja' (koji nosi prepoznatljiv varaždinski identitet - Špancirfest) tu će biti i 40 vrlo atraktivnih tematskih radionica u prostorima fakulteta i online pitcheva. Cilj je uključiti stručnjake iz poduzetništva u FOI-jev inovativni nastavni proces rada, u kojem se naglasak stavlja na provedbu modela učenja kroz rad - work based learning i model rješavanja problemskih zadataka – problem based learning. Tako će studenti će imati prilike naučiti nova znanja i vještine, povezati tehnološka znanja i inovacije s poslovnim aspektima struke, a program Tjedna karijera je namijenjen studentima svih godina i smjerova FOI-ja.

STUDENTI SE PRIJAVLJUJU KROZ DO SADA JEDINSTVENU 'CPSRK' APLIKACIJU

Bogat program, uz opis pojedinih aktivnosti, objavljen je na stranicama Centra za podršku studentima i razvoj karijera CPSRK, a novost je i ta da se studenti prijavljuju kroz do sada u Hrvatskoj jedinstvenu aplikaciju CPSRKapp, razvijenu ove akademske godine, u kojoj svaki student FOI-ja kreira svoj 'poslovni' profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje fakultet u suradnji s poslodavcima održava. Radionice, predavanja, pitchevi, studijska putovanja, ljetne škole – sve im je dostupno na jednom mjestu. Ujedno, aplikacija je osmišljena kao „date site“ za studente i poslodavce, koji temeljem ostvarenih zajedničkih aktivnosti i kontakata međusobno 'matchaju', mogu se povezati te nastaviti poslovnu suradnju nakon studija. Aplikacija je osmišljena i kreirana sredstvima iz EU projekta Study4Career, a prilikom programiranja korištena je vlastita ekspertiza na Fakultetu. FOI je tu još jednom napravio iskorak u ranom razvoju karijera svojih studenata koji se obrazuju na informatičkim, poslovnim i ekonomskim studijskim programima.

NAJAKTUALNIJE TEME RADIONICA ZA STUDENTE

ERP development, debuggiranje aplikacija, blockchain tehnologije, mintanje i stakanje NFT-ova, SEO optimizacija i pozicioniranje, UTM dijagrami, međunarodna razmjena podataka i kriptovalute, smart industry produkti, web aplikacije i web development, low code platforme i programi – to i još mnogo tema bit će ove godine aktualizirano kroz radionice za studente na 11. Tjednu karijera! Vidimo se na FOI-ju od 23. do 27. svibnja 2022.

Najnovije

Reci što misliš!