Promo

hrana, zabava i koncerti

ZA VIKEND IDEMO U KRIŽEVCE Dođite u Križevce na Križevačko veliko spravišče

ZA VIKEND IDEMO U KRIŽEVCE Dođite u Križevce na Križevačko veliko spravišče

U Križevcima se od 3. do 5. lipnja održava Križevačko veliko spravišče – manifestacija koja uključuje najveću interaktivnu predstavu na otvorenom, kreativno – zabavni program za djecu, eno i gastro ponudu prigorskoga kraja te koncerte popularnih izvođača – Hari Mata Harija, Najboljih hrvatskih tamburaša i Nine Badrić

PETAK

Manifestacija se službeno otvara u petak, 3. lipnja u 21,00 sati tradicionalnom predstavom o pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara na kojoj će posjetitelje dočekati vino, voda i čaša kako bi zajedno s glumcima mogli nazdravljati po Križevačkim štatutima tijekom cijele predstave.

FOTOGALERIJA Križevačko veliko spravišče Križevačko veliko spravišče

Prvi dan manifestacije završit će Piviščem na kojem će se moći probati craft pive članova Križevačke udruge pivara, zatim spektakularnim vatrometom i koncertom Hari Mata Harija.

SUBOTA

S obzirom da predstava uključuje prikaz svatova, a svatovi ne mogu proći bez tradicionalnog svatovskog vola, organizatori vas pozivaju na besplatnu podjelu svatovskog vola u subotu od 13,00 sati uz zdravice po Križevačkim štatutima.

Želite probati najbolja lokalna vina uz besplatnu degustaciju čvaraka i nastup tamburaša? Tada vas organizatori pozivaju na Večer vina i čvaraka koja je na rasporedu u subotu, 4. lipnja u 20,00 sati. Drugi dan manifestacije završit će koncertom Najbolji hrvatskih tamburaša na glavnoj pozornici.

NEDJELJA

Lovački paprikaš moći će se besplatno kušati u nedjelju od 13,00 sati dok će u 16,00 sati početi tradicionalna Štruklijada na kojoj će vještine u pripremi štrukla predstaviti brojni mjesni odbori i gradske četvrt Križevaca, a svi posjetitelji će nakon degustacije moći glasati za najbolje štrukle. Zadnji dan manifestacije završit će velikim koncertom Nine Badrić na glavnoj pozornici.

Trodnevni program

Tu je i trodnevni bogat program za djecu u kojem će djeca moći pjevati, plesati, sudjelovati u vožnjama spretnosti, predstavi, oslikavanju parkirališta, promatrati Sunce te sudjelovati u zabavnim križevačkim starim igrama ili pak uživati u vožnjama u sklopu lunaparka. Tu je i već poznati KUFER festival koji donosi kreativne radionice za djecu, žonglerske showove, predstave, vatreni show te nastupe DJ-eva Ivana Šimoneka, Roberta Radamanta, MSuna i Marija Kovača.

Izložba old timer vozila, pucanje iz povijesnog topa u središtu grada, nastupi kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinja te brojna druga događanja uz svakodnevnu eno i gastro ponudu u sklopu projekta Zdravo Križevci, čekaju vas ove godine na 54. Križevačkom velikom spravišču. Spravite se i dođite u Križevce od 3. do 5. lipnja.

Pokrovitelji manifestacije su Ožujsko pivo, KTC d.d., Radnik d.d., Erste banka, Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Cenzig Insaat Sanayi ve Ticerat Anonim Şirketi, Robin d.o.o., Agro-Vet d.o.o., Kašik d.o.o. i Poljocentar d.o.o..

Organizatori manifestacije su Grad Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca. Više detalja potražite na www.spravisce.com.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video