Promo

EU PROJEKT

VEKTRA d.o.o. uspješno završila projekt „InterVektra“

VEKTRA d.o.o. uspješno završila projekt „InterVektra“

Realizacijom projekta povećala se prepoznatljivost tvrtke na tržištima Austrije i Italije, kao i obujam poslovanja tvrtke na stranim tržištima

U kolovozu 2019. godine tvrtka VEKTRA d.o.o. iz Varaždina  potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „InterVektra“, kojeg je u prosincu 2018. godine prijavila na javni poziv „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“ u okviru Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija.

U sklopu projekta, koji se radi pandemije COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 protegnuo na više od 2 godine, tvrtka je sudjelovala na 2 internacionalna sajma, „Monumento“ u Salzburgu u ožujku 2020. godine te "Salone dell'Arte e del Restauro di Firenze" u Firenci u svibnju 2022. godine.

Tamo je prezentirala svoje usluge u procesu očuvanja kulturne baštine, odnosno pokazala kako primjena novih 3D tehnologija u prikupljanju i obradi prostornih podataka, izrada 3D modela, arhitektonskih snimaka postojećeg stanja te arhitektonskih projekta obnove ili rekonstrukcije građevina koje su zaštićene kao kulturno dobro pomaže u očuvanju kulturne baštine, posebno nakon potresa koji su u proteklom razdoblju zadesile Zagreb i područje Petrinje.

Ukupna vrijednost projekta je bila 158.325,00 HRK, a odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosila su 120.716,99 HRK. Realizacijom projekta povećala se prepoznatljivost tvrtke na tržištima Austrije i Italije, kao i obujam poslovanja tvrtke na stranim tržištima.

Najnovije

Reci što misliš!