Promo

UPIŠI FAKULTET

SVEUČILIŠTE U ZADRU Studiraj na modernom europskom sveučilištu i obrazuj se za zanimanja budućnosti

SVEUČILIŠTE U ZADRU Studiraj na modernom europskom sveučilištu i obrazuj se za zanimanja budućnosti

Sveučilište u Zadru pruža mogućnosti studiranja na 27 odjela kombiniranjem studija iz različitih područja.

Sveučilište u Zadru je moderno sveučilište koje se ponosi i svojom dugom tradicijom visokog obrazovanja čiji su korijeni u najstarijoj visokoškolskoj ustanovi u ovom dijelu Europe, dominikanskom sveučilištu osnovanom 1396. godine.

Sveučilište u Zadru pruža mogućnosti studiranja na 27 odjela kombiniranjem studija iz različitih područja. Mogućnost studiranja na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj (doktorskoj) razini pružaju odjeli za anglistiku, arheologiju, ekologiju, agronomiju i akvakulturu, ekonomiju, etnologiju i antropologiju, filozofiju, francuske i frankofonske studije, geografiju, germanistiku, hispanistiku i iberske studije, informacijske znanosti, izobrazbu učitelja i odgojitelja, klasičnu filologiju, kroatistiku, lingvistiku, pedagogiju, povijest, povijest umjetnosti, pomorstvo, psihologiju, rusistiku, sociologiju, talijanistiku, turizam i komunikacijske znanosti, zdravstvene studije, Teološko-katehetski odjel, te mogućnost studija za odgojitelje i učitelje u Gospiću na Odjelu za nastavničke studije.

Na Sveučilištu u Zadru studira se u malim skupinama. Tijekom studija studenti su uključeni u projekte, a različite kompetencije stječu velikim brojem izbornih kolegija.

Redovno ili izvanredno studiranje nisu jedini načini obrazovanja koje je moguće dobiti na Sveučilištu u Zadru. Za one koji imaju potrebu dodatno se obrazovati kako bi bili spremniji za tržište rada, pruža se mogućnost polaganja tečajeva za pomorce, posebnog programa obrazovanja pomoraca, pohađanje seminara za turističkog vodiča, programa za stjecanje nastavničkih kompetencija te cjeloživotno učenje stranih jezika.

Program za stjecanje nastavničkih kompetencija izvodi se pri Centru Stjepan Matičević te nudi temeljna znanja i teorije o odgoju i obrazovanju, didaktici, psihologiji obrazovanja i umijeću nastavnika. Program je namijenjen svima koji su zaposleni ili se namjeravaju zaposliti u odgojno-obrazovnim osnovnoškolskim, srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama, a tijekom svojega dosadašnjeg obrazovanja nisu stekli potrebne nastavničke kompetencije.

Bez poznavanja jednog ili više stranih jezika danas je nezamislivo dobiti kvalitetan i dobro plaćen posao. Sveučilište u Zadru zato nudi ubrzane tečajeve engleskog, francuskog, njemačkog i španjolskog jezika razina A1, A2, B1 i B2. Seminar za turističkog vodiča omogućuje polaganja stručnog ispita koji je, prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu, uvjet za pokazivanje i tumačenje znamenitosti turistima. Tečajevi na Pomorskom odjelu omogućuju stjecanje različitih znanja i vještina (opasnost na brodu, radari, rad na tankerima za ulje, kemikalije i ukapljene plinove, itd.), dok Posebni program obrazovanja pomoraca omogućuje stjecanje zvanja prvog časnika palube na velikim brodovima.

Osim po velikom broju studija i kvalitetnih nastavnika, Sveučilište je posebno po jedinstvenom smještaju na samoj rivi, s pogledom na otoke, ali i brojnim povijesnim i kulturnim jedinstvenostima koje studiranje u Zadru pruža. 

Sveučilište u Zadru pruža podršku uspješnim studentima osiguravanjem uvjeta za daljnji razvoj njihovih talenata, sufinanciranjem studentskih projekata i inicijativa, posebice onih koje pridonose njihovu usavršavanju u stručnom i znanstvenom smislu. Sveučilište se posebno brine o studentima slabijega socioekonomskog statusa, kojima se također na temelju natječaja dodjeljuju godišnje stipendije te pomaže jednokratnim potporama. Što se tiče infrastrukture, otvoren je novi studentski dom, sagrađen u neposrednoj blizini postojećeg, u kojemu će smještaj pronaći gotovo 300 studenata.

Studenti mogu koristiti program mobilnosti Erasmus+, te dio studija provesti na istim i sličnim studijima diljem Europe. Sveučilište u Zadru ponosni je član alijanse EU-CONEXUS s pet europskih sveučilišta - La Rochelle (Francuska), Katoličko sveučilište u Valenciji (Španjolska), Poljoprivredno sveučilište u Ateni (Grčka), Tehničko građevinsko sveučilište u Bukureštu (Rumunjska), Sveučilište u Klaipedi (Litva) i tri pridružena člana: Tehnološki institut Waterford (Irska), Sveučilište u Rostocku (Njemačka) i Sveučilište Frederick (Cipar). Kroz zajedničke programe Sveučilište u Zadru tako unaprjeđuje mogućnost cjeloživotnog obrazovanja u međunarodnom okruženju. SVEUČILIŠTE U ZADRU/UNIVERSITY OF ZADAR

Ulica Mihovila Pavlinovića 1
HR-23 000 ZADAR
[email protected]

www.unizd.hr

 

Najnovije

Reci što misliš!