Promo

BRINITE O VAŠEM ZDRAVLJU

BRINITE O VAŠEM ZDRAVLJU Stručnjak upozorava na uzroke kardiovaskularnih bolesti

BRINITE O VAŠEM ZDRAVLJU Stručnjak upozorava na uzroke kardiovaskularnih bolesti

U slučaju da policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju ugovorite do 15. prosinca, dobivate besplatan Kardio paket u vrijednosti od 500 kuna (66,36 eura)

Brojne zdravstvene tegobe danas povezane su s modernim načinom života – puno sjedimo, puno gledamo u ekrane, spavamo s mobitelima, premalo se krećemo, sve češće naručujemo hranu umjesto da sami kuhamo...

- Ovakav stil života je varljiv. Posljedice po zdravlje ne nastaju odmah već nakon nekoliko godina, a kada nastanu, simptomi se javljaju veoma kasno. Svakako počnite unositi više vlakana u prehranu, jer tako sprječavamo mogućnost 'binge eatinga'. Više se krećite, odnosno uvedite što više tjelesne aktivnosti u tjednu. Radite to u društvu, ako vam je tako lakše. Između ostalog, za vrijeme vježbanja i nakon vježbanja otpušta se dopamin, koji podiže razinu raspoloženja i volje, kaže nam dr. Nikola Dovođa iz Croatia Poliklinike.

Ključ zdravlja je, dodaje Dovođa, u našim rukama i posljedice neuravnoteženog stila života mogu se ublažiti uz redovito prakticiranje upravo ovih navika. Aktivni način života i pravilna prehrana odličan su početak puta prema boljem zdravlju, no ne treba zaboraviti i na još jedan važan faktor, a to je osiguranje.

Koliko god vodili brigu o svom zdravlju, uvijek se mogu pojaviti određeni zdravstveni problemi koji će poremetiti vaš svakodnevni život, ali i prouzročiti neželjene troškove. Laboratorijske pretrage, fizikalne terapije, lijekovi na recept, bolničko liječenje, dijagnostika, usluge dentalne medicine i specijalistički pregledi često mogu biti veliki udar na vaš novčanik. No, sve brige oko dodatnog plaćanja zdravstvenih usluga možete riješiti uz Croatia policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, koja pokriva sve navedene troškove.

U slučaju da policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju ugovorite do 15. prosinca, dobivate besplatan Kardio paket u vrijednosti od 500 kuna (66,36 eura). Paket obuhvaća kardiološki pregled, uz EKG, mjerenje krvnog tlaka i fizikalni pregled, te laboratorijske pretrage kako bi se odredilo stanje srčanog mišića. U besplatni Kardio paket uključena je i kompletna anamneza stručnjaka kardiologa.

A što uzrokuje kardiovaskularne probleme?

- Sjedilački način života dokazano djeluje štetno na kardiovaskularni sustav, pojačava pretilost, ubrzava se proces ateroskleroze, povećava se vjerojatnost hipertrofije lijevog ventrikula i nastanka hipertenzije, ubrzava se degradacija zglobnih hrskavica cijelog tijela. Sve to dovodi do ozbiljnog rizika nastanka kardiovaskularnog incidenta kao srčani udar, ishemijski i hemoragični moždani udar, aortoilijačne i poplitalne opstruktivne bolesti, između ostalog i  kroničnoga gastritisa, ranijeg razvoja osteoartritisa, bolnih sindroma i dijabetesa, istaknuo je dr. Nikola Dovođa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video