Promo

Znate li koje sve rizike možete pokriti osiguranjem nekretnine?

Znate li koje sve rizike možete pokriti osiguranjem nekretnine?

Puknuće cijevi, požar, olujno nevrijeme, potres… Svi ti rizici mogu u trenutku oštetiti ili potpuno uništiti imovinu u koju smo godinama ulagali. Potresi su jasno pokazali koliko brzo sve može nestati i koliki su razmjeri šteta koje može za sobom ostaviti.

 

Zato je važno osigurati svoju imovinu - dom, vikendicu ili apartman - na vrijeme, kako ne bismo sami snosili štetu.

Osiguranje nekretnine svatko može odabrati po svojoj mjeri i zaštititi se od pokrića koja želi, o čemu naposljetku, ovisi i cijena. Unatoč uvriježenom mišljenju, osnovna polica osiguranja nekretnine nije skupa - premija se računa prema kvadraturi, starosti i stanju nekretnine, a osiguranik odabire pokrića koja želi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brz i jednostavan izračun možete napraviti odmah u UNIQA kalkulatoru..

Osiguranje pokriva štetu od oluje, udara groma i tuče

Osiguranje imovine pokriva štete od prirodnih nepogoda kao što su udar groma, tuča ili oluja.

Oluja po Hrvatskoj, osim krovova, stabala i semafora, „pohara“ i na stotine roleta sa stanova koje  iskidane lete zrakom, a propuh uslijed jakog vjetra razbija staklene površine, poput vrata, prozora i slično. I takve štete mogu se namiriti iz police osiguranja!

Provalnici su najaktivniji u sezoni godišnjih odmora

Najčešći razlog zbog kojeg se vlasnici nekretnine odlučuju na osiguranje kuće ili stana je strah od provale. Alarmi, protuprovalna vrata i druge individualne mjere sigurnosti nikad nisu suvišni, no provalnici znaju mnoge trikove kojima ih mogu zaobići.

Osiguranjem nekretnine osiguravate se i od štete koju možete nenamjerno prouzročiti drugim osobama

Iako mnogim ljudima prilikom osiguravanja stana ili kuće ovo nije prva stvar o kojoj razmišljaju, police osiguranja imovine štite vas i u slučaju da se neka osoba povrijedi ili nastrada na vašem posjedu. Nisu rijetki slučajevi u kojima treća osoba nakon nezgode potražuje odštete sudskim putem tako da vas osiguranje nekretnine štiti od ovih neugodnosti ali i nepredviđenih dodatnih troškova.Imate li psa, možete se osigurati i od odgovornosti od držanja kućnih ljubimaca, što opet znači da imate puno manje brige ako pas nekoga ugrize, sruši ili napravi neku drugu štetu.

Naknada za zamjenski prostor i kućna asistencija

Ako je šteta na nekretnini tolika da ne možete boraviti u svom domu, postoji i pokriće koje se zove zamjenski stan. Uz policu osiguranja  dodatno se može ugovoriti i kućna asistencija  koja uključuje dolazak ovlaštenog majstora.

Ako se ne možete sjetiti nijedne takve situacije, evo ih nekoliko: ostao vam je ključ u bravi s unutarnje strane vrata i hitno vam treba pomoć bravara; curi vam voda iz cijevi i hitno vam treba pomoć vodoinstalatera; razbijen vam je prozor i trebate staklara odmah…

Takve i slične situacije najbrže se rješavaju iz UNIQA kućnu asistenciju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video