Promo

BUDI SVOJA, ISTAKNI SE!

FOTO Blaženka Roth proslavila 20 godina rada otvorenjem preuređenog studija uz modnu reviju

FOTO Blaženka Roth proslavila 20 godina rada otvorenjem preuređenog studija uz modnu reviju
BRoth by Blazenka Roth

Varaždinska dizajnerica Blaženka Roth proslavila je 20 godina rada, otvorenjem preuređenog studija u Preradovićevoj 23 u Varaždinu.

Još je u srednjoj školi maštala o dućanu s vlastitim kreacijama. Svoje je snove postupno ostvarivala, a ovog je petka, 14.4., sreću i zahvalnost, povodom 20. obljetnice rada, podijelila s obitelji, prijateljima, djelatnicama i klijenticama.

- Dvadeset godina je i malo i puno. Rekla bih da je 20 godina taman da postaneš odgovorna i zahvalna osoba – prema klijenticama, djelatnicama, lokalnoj zajednici, najmilijima i naravno prema sebi – istaknula je Blaženka Roth na otvorenju.

Dizajnerica Blažena Roth proslavila 20 godina rada! Blaženka Roth obljetnica

Blaženka je pokrenula vlastiti biznis 2003. godine i isprva se fokusirala na izradu odjeće po mjeri i željama klijentica, a onda je 2005. godine osnovala svoj brand B'Roth, ali tek bi ga ponekad, sramežljivo 'gurala' prema van. Prvi plasman kreacija bio je u multibrend trgovinu hrvatskog dizajna u Rijeci, a zatim je postala aktivna i na sajmovima Fashion.Hr Industriji, Zagreb Design Week-u, Artistico, Ciferšlusu i brojnim modnim revijama gdje je prezentirala svoj dizajn.

Prije 4 godine dogodio se 'klik'

A onda se, kaže Blaženka, prije 4 godine dogodio klik, bila je spremna reći hvala svojim klijenticama na svemu što je naučila kroz izradu odjeće po mjeri i krenuti samo s vlastitim dizajnom.

- Mogla sam reći sada znam sve o ženskom tijelu, znam kako iskreirati odjeću u kojoj će svaka žena moći istaknuti ono najbolje na sebi, kako će se bez obzira na oblik i građu tijela osjećati samopouzdano, jedinstveno i snažno – istaknula je Blaženka, s kojom u izradi i prodaji rade još i Sanja, Snježana i Tamara, koje čine girl-power branda B'Roth.

Povodom ove godišnjice i renovacije, održana je i modna revija kojom je dizajnerica izrazila zahvalnost svojim vjernim klijenticama, koje već 20 godina daju povjerenje njezinom radu.

Kažu da žena koja se dobro osjeća u onome što nosi, onda to i najbolje zna pokazati, pa su tako reviju nosile klijentice Blaženke Roth, koje su stigle iz različitih gradova Hrvatske, pa čak i Slovenije: Danica Kapelari, Tina Kantoci, Ivanela Garić, Andrea Hudek, Valentina Židak Radić, Renata Jaušovec, Martina Kapitan Bregović i Petra Ružman. Osim B'Roth dizajna, nosile su i nakit branda Mary M, dizajnerice Marije Marciuš, koji se također može kupiti u studiju.

'Postavljanjem izloga konačno sam vidljiva i s ceste!'

- Ima puno ljudi koji se iznenade, primjerice kad izlažem na Špancirfestu, da sam u Varaždinu. Dosad su u moj studio dolazile klijentice koje su već znale za mene i zato je jedan od ciljeva ovog preuređenja povećanje vidljivosti otvaranjem haustora s izlogom – istaknula je Blaženka i nadodala da je u planu i dodatno širenje na europsko tržište.

B'Roth kreacije mogu se naći u trgovinama hrvatskog dizajna: Tiramol u Zadru, Pupa u Rijeci, trgovini Verastil u Slavonskom Brodu i Val u Vinkovcima. Tu je naravno i webshop, ali i sajmovi na kojima se prezentira.

- Klijentice koje kupuju preko webshopa dolaze me posjetiti na sajmove koji su im u blizini, ali ima i onih koje dolaze i ovdje u studio, iz Zagreba, Rijeke, pa i Slovenije, na što sam posebno ponosna – ističe ova uspješna varaždinska dizajnerica.

Kaže da za napredak uvijek ima prostora, no kao i dosad u karijeri, ići će korak po korak, a taj je stav pokazala i pjesmom koju je odabrala za reviju – Unstoppable izvođačice Sie. 

U B'Roth dizajnu nema klasičnih sezonskih kolecija.

- Volim da se odjeća nadograđuje, da se može nositi i više godina i zato dizajn mora biti bezvremenski. Imam puno komada koji su nosivi kroz cijelu godinu – ističe varaždinska dizajnerica.

Kreacije se proizvode u malim serijama, dok su odjevni predmeti od recikliranog trapera, po kojima je 'Blaška' prepoznatljiva, unikati. Iako izrađuje samo žensku odjeću, na red bi mogli uskoro doći i muškarci, jer dizajnerica već neko vrijeme razrađuje ideje za muške odjevne predmete. 

Posjeti studio B'Roth u Preradovićevoj 23 i, kao što kaže slogan branda, 'Budi svoja, istakni se!'

Možete ih posjetiti i na Facebooku, Instagramu, Tik-Toku te na web-stranici broth.hr.

 

 


 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video