Promo

POLIKLINIKA ANALIZA

DOČEKAJTE PROLJEĆE SPREMNI: Poliklinika Analiza nudi alergološko testiranje nove generacije

DOČEKAJTE PROLJEĆE SPREMNI: Poliklinika Analiza nudi alergološko testiranje nove generacije

S dolaskom proljeća ne dolaze samo duži dani, puno sunca i boravak u prirodi, već i doba proljetnih alergija.

Visoka koncentracija peludnih zrnaca u zraku kod čak 10 posto ljudi izaziva peludnu hunjavicu, sezonsku alergijsku bolest gornjih dišnih puteva. Problem ne predstavlja samo proljeće, jer osim sezonskih alergija, postoje i one cjelogodišnje čiji su najčešći uzročnici grinje iz kućne prašine, spore plijesni, životinjske dlake ili hrana.

U Poliklinici Analiza alergo test provodimo vađenjem male količine krvi, jer alergološko testiranje nove generacije ne uključuje nikakve dodatne ubode, kao ni izlaganje kože alergenima. Osim toga, kod tradicionalnog prick testa, antihistaminici mogu obuzdati reakciju nadražaja te na taj način ne možemo otkriti sve alergene. Također, tradicionalni kožni alergijski testovi ne mogu se provoditi na promijenjenoj koži (npr. trenutna alergijska reakcija ili upala kože na mjestu primjene alergena)”, izjavila je dr. Silvana Miškovič.

Precizna dijagnoza

Test Alergo295 je najpotpuniji i najsuvremeniji alat u dijagnostici alergijskih bolesti. Ovaj precizni i osjetljivi test za mjerenje specifičnih IgE antitijela mjeri čak 295 alergena i alergenih komponenti u jednom testu, a laboratorijsko izvješće uključuje i stručno tumačenje rezultata. 

Prilikom testiranja nije potrebno prekidati s uzimanjem lijekova, čak ni antihistaminika i kortikosteroida, nije potrebno biti natašte i može se provoditi u bilo kojoj životnoj dobi, od novorođenčadi do starije životne dobi. Test Alergo295 pogodan je i za rano otkrivanje i dijagnostiku, a može identificirati alergijske reakcije koje se još nisu pojavile, ali se mogu manifestirati u budućnosti.

Visoka tehnologija u službi zdravlja

Alergo295 se bazira na nanotehnologiji, a njegova se upotreba preporučuje kod svih alergijskih bolesti kao što su rinitis, astma, urtikarija, ekcem, anafilaksija, konjuktivitis i gastrointestinalni poremećaji. U ovom su testu izbjegnute križne reakcije koje predstavljaju veliki problem u dijagnostici alergija, a sada uz pomoć nanomedicine dobivamo točniju dijagnozu.

Test Alergo295 obuhvaća 295 alergena i alergenih komponenti u samo jednom testu i predstavlja kompletno alergološko ispitivanje. Usto, uveli smo i dodatne alergološke testove vodeći računa o našim korisnicima i njihovim potrebama. Poliklinika Analiza se uvijek trudi biti prava adresa za ono što je najvažnije kod alergija - precizno utvrđivanje”, rekao je Marin Bosotina, osnivač i ravnatelj Poliklinike Analiza.

Osim testa Alergo295, Poliklinika Analiza nudi još i četiri dodatna alergijska panela: Osnovni inhalacijski Alergo panel, Prošireni inhalacijski Alergo panel, Nutritivni Alergo panel i Pedijatrijski Alergo panel.

Lider laboratorijske dijagnostike

Poliklinika Analiza je osnovana 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnja tradicija pružanja visokokvalitetnih usluga, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu [email protected] i telefonski na broj 01 2099 880.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video