Tak blizu, a tak lepo

vokalna lirika

FOTOGALERIJA Večer francuske vokalne lirike privukla brojna poznata lica u atrij Starog grada

FOTOGALERIJA Večer francuske vokalne lirike privukla brojna poznata lica u atrij Starog grada
Koncertni ured

Sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Blanka Tklačić uz klavirsku pratnju Vedrana Janjanina oduševile su prisutnu publiku.

U povodu Francuskog nacionalnog praznika 14. srpnja 2022. godine u Atriju Starog grada održana je Večer francuske vokalne lirike.

Večer francuske vokalne lirike, 14.7.2022.

Sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Blanka Tklačić uz klavirsku pratnju Vedrana Janjanina oduševile su prisutnu publiku svojom interpretacijom nekih od najpoznatijih francuskih arija, koje se redovito izvode na svjetskim pozornicama.

Dan Bastille, nacionalni dan Francuske, obilježava se 14. srpnja svake godine proslavama diljem Francuske, a ove godine i Varaždin se uključio u proslavu koncertom u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin.

Varaždinska sopranistica Jelena Štefanić magistrirala je smjer opere na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Njen repertoar obuhvaća uloge poput Kraljice noći (Čarobna frula), Adine (Ljubavni napitak ), Lucije (Lucia di Lammermoor).

Nakon bečke Volksopere, Schlosstheatra Schoenbrunn, Musikvereina u Grazu, slavnog bečkog Muusikvereina, Bunka Kaikan u Tokiju te mnogobrojnih solističkih koncerata nastupila je ponovno pred varaždinskom publikom izvodeći francuske operne arije zajedno sa poznatom međimurskom mezzospranisticom i glazbenom pedagoginjom Blankom Tklačić.

Blanka Tkalčić svoju je glazbenu karijeu započela u Glazbenoj školi u Varaždinu, a nastavila na Akademiji za glazbu i glumu u Grazu.

Sudjeluje na brojnim koncertima i recitalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Njemačka,Slovenija, Makedonija, Mađarska, Estonija, Italija, Češka, Srbija, Ruska federacija, Liechtenstein), a nastupala je s mnogim eminentnim orkestrima od Varaždinskog komornog orkestra, Dubrovačkog simfonijskog orkestara i Zagrebačke filharmonije, do Brandemburške filharmonije, Wiener Johann Strauss Capelle.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video