Tak blizu, a tak lepo

NA KROVU MEĐIMURJA

VIDIKOVAC NA MAĐERKINOM BREGU Jedno od najljepših mjesta kontinentalne Hrvatske dobilo novi turistički sadržaj!

VIDIKOVAC NA MAĐERKINOM BREGU Jedno od najljepših mjesta kontinentalne Hrvatske dobilo novi turistički sadržaj!
Međimurska županija

Na 341. metru nadmorske visine, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja Mohokosa, smjestio se Mađerkin breg s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj

Tamo gdje se zemlja zaljubila u nebo pa ga svojim vrhuncima cjeliva, a ono joj uzvraća najboljim što ima, smjestio se novi Biciklističko-informativni centar s vidikovcem.

Zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA, vrijednom 1.463.966,46 eura, Međimurje je dobilo novi turistički sadržaj koji će uvelike obogatiti ponudu ne samo Općine Štrigove, nego cijele Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske. Vidikovac na Mađerkinom bregu otvoren je velikom svečanošću povodom Dana općine Štrigova, a nakon otvorenja održan je koncert Frajli.

„Vidikovac je ponos cijelog štrigovskog kraja, a njegova vrijednost za turizam i promociju ovog kraja je nemjerljiva.“, istaknuo je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik. Toranj ima visinu platforme za posjetitelje na 21 metru, a ukupna visina vidikovca je 28 metara. Napravljen je od lameliranog drveta u zvjezdanom tlocrtu s metalnim perforiranim stepenicama. S novog vidikovca pruža se prekrasan pogled na prirodne ljepote najsjevernije hrvatske županije, na međimurske brege i vinograde, ali i na četiri države – Austriju, Sloveniju, Mađarsku, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i na Slovačku.

Veliki dan za Međimurje! Svečano otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu vidikovac

Uz novoizgrađeni vidikovac nalazi se Biciklističko informativni centar (BIC) opremljen suvremenom informatičkom opremom za pružanje informacija o destinacijama Međimurje i Nagykanizsa-Zala. BIC je uređen kao multifunkcionalni prostor koji se može koristiti kao prostor za prezentacije, izložbe ili radionice. Izvana je BIC prilagođen cikloturistima interaktivnim informacijskim ekranom osjetljivim na dodir, punjačem za e-bike, informacijama o biciklističkim rutama, samoposlužnom stanicom za bicikle, stalkom za bicikle i odmorištem za bicikliste s klupama. Veliki su planovi i za nastavak razvoja ove turističke atrakcije, a jedna od ideja je zip-line s Mađerkinog brega do Robadja. U planu je i kafić, kao i goričko sviralo.

Štrigova je otvorenjem vidikovca, nakon Doma kulture koji će jednog  dana biti pravi dom vinara i vinogradara kao Svjetski centar pušipela, dobila još jedan odličan sadržaj kojim se nastavljaju razvijati turistički potencijali općine. “Osim prekrasne prirode, vrhunske vinske kapljice i domaće ukusne hrane, Štrigova ima potencijala za razvijanje i vjerskog turizma. U Štrigovi je rođen sv. Jeronim, stoga je novi projekt koji ovdje želimo realizirati Centar za posjetitelje Sveti Jeronim.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Biciklističko-informativni centar s vidikovcem većim je djelom financiran europskim sredstvima, kroz program prekogranične suradnje Interreg VA Mađarska – Hrvatska, a osim vidikovca na Mađerkinom bregu izgradit će se, urediti i odraditi niz drugih aktivnosti u Štrigovi i Nagykanizsi kroz koje se jača prekogranična povezanost.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video