Tak blizu, a tak lepo

HPD Međimurje

FOTO Nova planinarska staza - 'Pješke oko Međimurja'!

FOTO Nova planinarska staza - 'Pješke oko Međimurja'!
HPD Međimurje

Staza će ići od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkinog Brega, Stanetinca i Badličana završiti u Gornjem Kuršancu

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“. Staza se trasira u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi.

Kako je objasnio predsjednik HPD Međimurje Željko Poljak u ovoj prvoj fazi tijekom tri dana proći će se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

Nova planinarska staza - 'Pješke oko Međimurja'! Nova planinarska staza - 'Pješke oko Međimurja'!

- To je oko 100 kilometara. Startali smo na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u jutarnjim satima u Donjoj Dubravi. Imali smo dobar tempo i prešli smo u petak 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo postavili šatore i prenoćili, a danas (subota) ujutro krenuli smo dalje prema Hlapićini. Ima nas 10, atmosfera je odlična i jedini problem nam je visoka temperatura, no imamo dovoljno tekućine da se rashladimo - izjavio je dodavši kako se družini HPD-a Međimurje može pridružiti na dijelovima dionica.

Poljak je zahvalio Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije na podršci i što je ideju o stazi uključila u projekt Međimurje Europska regija sporta. Kazao je kako će se za dva mjeseca napraviti i drugi dio trasiranja te će se staza protezati od ušća Mure u Dravu do Gornjeg Kuršanca.

Staza „Pješke oko Međimurja“ će tako ići od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkinog Brega, Stanetinca i Badličana završiti u Gornjem Kuršancu. Iz HPD Međimurje najavljuju kako će ovaj pohod „Pješke oko Međimurje“ održavati tradicionalno svake godine, upravo u terminu oko 5. kolovoza. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video