Vijesti / Afera 'Psihijatar'

ispovijest pacijentica

VARAŽDINSKI PSIHIJATAR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 'Tražio je da se skinem i onda bi započelo...'

VARAŽDINSKI PSIHIJATAR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 'Tražio je da se skinem i onda bi započelo...'
Marko Jurinec/Pixsell/Ilustracija

Ispovijest pacijentica varaždinskog psihijatra koje su duboko ranjive i osjetljive dolazile njemu, a on ih je seksualno iskorištavao. Provjereno je istražilo potresnu priču iz Varaždina.

Večeras će se emitirati prva epizoda nove sezone istraživačke emisije Provjereno, a tema je ispovijest bivših pacijentica varaždinskog psihijatra koje su ga optužile za seksualno iskorištavanje.

Jedna od bivših pacijentica za Provjereno je ispričala kako je svaka dva mjeseca dolazila na kontrolu, a nakon godinu dana psihijatar joj je počeo govoriti stvari poput toga 'da se sigurno ševi na svakom uglu'.

Također, nakon još nekoliko dolazaka pitao ju je može li probati koliko je vlažna.

Varaždinski psihoterapeut i socijalni pedagog Nebojša Buđanovac rekao je za Provjereno da je djevojka došla psihijatru zbog duboke anksioznosti, te da je objašnjenjem da 'ona ima pojačanu laktaciju iz grudi', psihijatar počeo pri svakom njezinom dolasku dirati joj grudi te da je to trajalo pet, šest mjeseci.

Psihijatar je tad predložio i seksualni odnos i pacijenticu, prema njezinom navođenju, dirao po vagini.

Buđanovac je ustvrdio da je psihijatar manipulirao djevojkama koje su izrazito ranjive i osjetljive te da je on, de facto, seksualni predator.

Svoju priču za Provjereno rekla je i tadašnja studentica klavira na zagrebačkoj Akademiji koja je psihijatru došla na liječenje zbog depresije.

Od nje je psihijatar zatražio da se skine i tada su počele metode diranja, učenje udisaja, izdisaja. Ona tvrdi da se s njim tijekom tog vremena zbližila, a nakon postavljenog ultimatuma, zbog njega je i čak prekinula vezu.

Psihijatar je prijavljen Komori, ali još uvijek ima dozvolu za rad, navodi Provjereno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video