Vijesti / Afera 'Psihijatar'

optužuju psihijatra

SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE Kudelić o psihijatru: 'U lipnju smo doznali za prijave'

SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE Kudelić o psihijatru: 'U lipnju smo doznali za prijave'
Provjereno/Opća bolnica Varaždin

Upitali smo upravu bolnice je li imala saznanja o prijavama pacijentica...

O varaždinskom psihijatru kojeg su bivše pacijentice optužile za seksualno zlostavljanje pitali smo ravnatelja Opće bolnice Varaždin Nenada Kudelića.

Vezana vijest:

bolnica seksualno zlostavljanje tuga psihijatar ispovijest pacijentica VARAŽDINSKI PSIHIJATAR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 'Tražio je da se skinem i onda bi započelo...'

Zanimalo nas je je li uprava Opće bolnice Varaždin bila upoznata sa slučajem i što je dosad poduzeto.

- Na ime prijava upućenih Općoj bolnici Varaždin od strane medicinskog osoblja ili pacijentica vezano uz navedenog liječnika, postoji unatrag osam godina jedno postupanje i izricanje upozorenja o obvezama iz radnog odnosa iz 2012. godine i jedan upit iz 2020. godine da li je bilo korištenja podataka iz povijesti bolesti podnositelja upita, ali koji se sadržajno ne vežu uz prijavu za seksualno zlostavljanje pacijentica - naveo je Kudelić.

Istaknuo je da je varaždinska bolnica u lipnju ove godine putem Hrvatske liječničke komore saznala o postojanju prijava za seksualno zlostavljanje.

Vezana vijest:

psihijatrica seksualno zlostavljanje pacijentica Komora ne može komentirati prijave, psihijatrica o optuženom varaždinskom kolegi: 'Treba mu hitno zabraniti rad'

- Opća bolnica Varaždin o postojanju prijava za seksualno zlostavljanje pacijentica za liječnika, podnesenih u ime pacijentica od strane trećih osoba, saznala je putem podnesaka Hrvatske liječničke komore u mjesecu lipnju ove godine te se tom prilikom očitovala da takve spoznaje i prijave odnosno zahtjevi za pokretanje disciplinskog postupka nisu zaprimljeni u službenoj evidenciji - kazao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video