Vijesti / Afera 'Psihijatar'

SLUČAJ KOJI POTRESA VARAŽDIN

AFERA PSIHIJATAR Kazneno prijavljen za nestanak lijekova iz bolnice, a ni narkomiljeu nije nepoznat

AFERA PSIHIJATAR Kazneno prijavljen za nestanak lijekova iz bolnice, a ni narkomiljeu nije nepoznat
Varaždinski.hr

Pojavili su se novi sporni detalji vezani uz kontroverznog psihijatra.

Javno iznesene optužbe bivših pacijentica za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje te prijave Hrvatskoj liječničkoj komori i Državnom odvjetništvu nisu jedini teret na leđima varaždinskog psihijatra u aferi koja je nacionalno buknula proteklih dana.

Vezana vijest:

pacijentice progovorile PSIHIJATAR SEKSUALNI PREDATOR? On sve negira: 'Koje žrtve? Nije istina, to je nemoguće'

Naime, njegovo ime povezuje se i s nestankom lijekova iz Opće bolnice Varaždin, a nije nepoznat ni u varaždinskom narkomiljeu.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u svojoj je kontroli poslovanja bolnice još krajem 2018. godine utvrdio niz nepravilnosti u toj ustanovi, a jedna od njih bila je vezana uz kaos koji vlada u evidenciji lijekova.

- Zbog netransparentnog načina vođenja očevidnika ne može se utvrditi stvarna količina svakog pojedinog lijeka na zalihi. Tijekom kontrole naloženo je da se uočene nepravilnosti odmah otklone te da se ubuduće ne vrše ispravci korektorom, već kemijskom olovkom uz ovjeru žigom i potpisom osobe koja je to izvršila - piše u zaključku primjedbe HZZO-ove kontrole.

Navodi se i da u očevidniku ne stoji puno ime i prezime liječnika koji je lijek prepisao, na navodi se puno ime i prezime osobe kojoj je lijek izdan, ne popunjavaju se sve rubrike...

- U pojedinim slučajevima lijekovi koji sadrže opojne droge upisuju se retrogradno. Ispravci se ponekad vrše i bez potpisa osobe koja je to učinila - upozorava HZZO.

Županijski vijećnik Marijan Dominko iz tog je razloga, ali i raznih drugih koji su navedeni u izvješću HZZO-a, podnio kaznenu prijavu protiv uprave Opće bolnice Varaždin. Bilo je to u veljači 2019. godine.

Ono što je zanimljivo je da je nedugo nakon toga kaznenu prijavu nadopunio upravo u ovome dijelu vezanome uz šlamperaj s lijekovima u bolnici. U nadopuni spominje upravo ime psihijatra iz aktualnog slučaja, navodeći da postoji opravdana sumnja da je 'izravno upleten u zloupotrebu narkotika koji su nestali iz Opće bolnice Varaždin'.

U prijavi se psihijatra sumnjiči za distribuciju opojnih droga drugim osobama, ali i da ih sam konzumira. Čak se traži da se nad psihijatrom napravi toksikološka obrada.

Iz Županijskog državnog odvjetništva jedino što su nam u ovome trenutku mogli potvrditi je da se u vezi ove kaznene prijave još uvijek provode izvidi.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.