Vijesti / Afera 'Psihijatar'

AFERA 'PSIHIJATAR'

SAKOMANOVA PRIJAVA ODBAČENA On kaže: 'Komora će se ponovo morati baviti slučajem varaždinskog psihijatra'

SAKOMANOVA PRIJAVA ODBAČENA On kaže: 'Komora će se ponovo morati baviti slučajem varaždinskog psihijatra'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Poznati liječnik kaže da nije iznenađen površnošću kojom je vođen postupak. No misli da ne treba odustati...

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Hrvatska liječnička komora odbacila je prijavu dr. Slavka Sakomana podnijetu protiv varaždinskog psihijatra kojeg brojne bivše pacijentice optužuju za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Sakoman je prijavu podnio u ožujku ove godine, rješenje je donijeto 31. kolovoza, a strankama je uručeno proteklih dana.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju zauzelo je stav da je Sakomanov zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore - neosnovan.

Takvo je mišljenje donijeto na temelju dokumentacije, odnosno nakon zaprimljenih očitovanja koja su zatražena od prozvanog liječnika te od ravnatelja Opće bolnice Varaždin.

- Iz dostavljene dokumentacije Povjerenstvo nije našlo dokaze da se prijavljeni liječnik odnosio neprofesionalno prema svojim pacijenticama na način da ih je seksualno uznemiravao te da svojim djelovanjem nije čuvao dignitet liječnika i liječničke profesije kako mu se navedenim zahtjevom stavlja na teret - stoji u mišljenju Povjerenstva.

Dodaje se da je stoga Povjerenstvo 'mišljenja da nema potvrde sumnji koja bi opravdala vođenje postupka pred Časnim sudom Komore'.

Zaključno se prijavitelja upućuje da postupak pred Časnim sudom može nastaviti o svom trošku i riziku.

- Moja izjava o slučaju koji sam prijavio očigledno nije bio dovoljno jak argument Komori za pokretanje postupka. Mogu reći da sam i očekivao tako nešto, da će postupak biti vođen površno, da ja neću biti ispitan, da neće biti pozivane oštećene osobe... - komentira odluku dr. Sakoman.

Posebno napominje da se nikako ne može složiti s mišljenjem Povjerenstva da 'nema potvrde sumnji'.

- Ima, itekako. I mislim da će se Komora u budućnosti još morati baviti slučajem ovoga liječnika - smatra Sakoman.

Vezana vijest:

Nebojša Buđanovac, psihijatrija AFERA 'PSIHIJATAR' PROŠLO JE SEDAM MJESECI 'Komora me uopće nije kontaktirala nakon što sam podnio prijavu'

Pritom misli, kaže, na nove prijave, ali koje će morati izravno podnijeti oštećene pacijentice. Hoće li to one biti spremne napraviti, drugo je pitanje. No on najavljuje da će se i osobno angažirati kako bi neke od njih osnažio u tome.

U ovome trenutku još uvijek nije donijeto rješenje o prijavi protiv istog psihijatra koju je podnio varaždinski psihoterapeut Nebojša Buđanovac. On je u svojoj prijavi iznio svoja saznanja o četiri slučaja, od kojih je jedan posebno specificirao, prenijevši izjavu same pacijentice.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.