Vijesti / Afera 'Psihijatar'

PRAVOSUĐE

AFERA PSIHIJATAR Srušena odluka da Provjereno ne smije emitirati sporni prilog!

AFERA PSIHIJATAR Srušena odluka da Provjereno ne smije emitirati sporni prilog!
Varaždinski.hr

​U oči upada i to da je varaždinskom sudu trebalo punih mjesec dana da žalbu preda višem sudu na daljnje postupanje...

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Županijski sud u Osijeku ukinuo je rješenje Općinskog suda u Varaždinu od 3. rujna ove godine, kojim je emisiji Provjereno Nove TV zabranjeno emitiranje priloga o varaždinskom psihijatru kojeg su bivše pacijentice prozvale za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Bio je to početak onoga što je u danima koji su uslijedili u medijima nazvano aferom Psihijatar. Iako je mjera donijeta, Nova TV prilog je te večeri ipak emitirala, jer joj odluka o zabrani nije bila uručena. No dan kasnije sav je sadržaj vezan uz tu temu povučen s mrežnih stranica.

Nova TV uložila je žalbu, a viši sud 19. listopada poništava odluku Općinskog suda u Varaždinu te vraća sve na početak. Kao razlog je navedena bitna povreda postupka.

U privremenoj mjeri zabrane emitiranja, koju je Općinski sud u Varaždinu donio tog 3. rujna, upada u oči neobičnost da je odluka donijeta isti dan kad je psihijatar podnio zahtjev. Nakon toga, sudu je trebalo gotovo mjesec dana da nakon žalbe Nove TV predmet pošalje na postupanje višem sudu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video