Vijesti / Afera 'Psihijatar'

AFERA 'PSIHIJATAR'

​NEETIČNO POSTUPANJE Psihijatra istraživala i inspekcija Ministarstva zdravstva. Evo što (ni)je pronašla

​NEETIČNO POSTUPANJE Psihijatra istraživala i inspekcija Ministarstva zdravstva. Evo što (ni)je pronašla
Varaždinski.hr, PIXSELL

Što bi se uopće moglo utvrditi provjerom dokumentacije, bez razgovora s pacijenticama, nije sasvim jasno.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Inspekcija Ministarstva zdravstva, koja je u Općoj bolnici Varaždin boravila 10. i 11. rujna, u vezi prozvanog psihijatra pronašla je isto što i bolnički unutarnji nadzor. Ništa.

Podsjetimo, afera Psihijatar u javnosti je odjeknula 3. rujna ove godine, kada su bivše pacijentice liječnika prozvale zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja.

Dolazak inspekcije u Varaždin bio je tada najavio i ministar zdravstva Vili Beroš. No jedino čime se inspekcija bavila, sudeći prema odgovoru koji smo zaprimili od Ministarstva zdravstva, bila je formalna kontrola dokumentacije.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija priopćenje bolnice Varaždinska bolnica očitovala se o radu kontroverznog psihijatra, evo što kažu

Inspekcija Ministarstva zdravstva, jednako kao i bolnički unutarnji nadzor, koji je zatražio ravnatelj dr. Nenad Kudelić, reagirala je temeljem medijskih napisa. No što bi se uopće moglo utvrditi provjerom dokumentacije, bez razgovora s pacijenticama, nije sasvim jasno.

- Iz službenih evidencija bolnice utvrđeno je da u periodu od 2015. do 2020 godine nema zaprimljenih pritužbi pacijentica na moguće neetično postupanje navedenog liječnika. Također, iz dostupne dokumentacije, a temeljem dopisa Hrvatske liječničke komore upućenih Općoj bolnici Varaždin utvrđeno je da su u Hrvatskoj liječničkoj komori zaprimljena četiri zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika, i to jedan zahtjev u 2016. godini i tri zahtjeva u 2020. godini - odgovor je koji smo dobili od Ministarstva zdravstva.

Dodaje se da varaždinska bolnica ne raspolaže podacima o ishodu disciplinskog postupka protiv liječnika iz 2016. godine, a za postupke iz 2020. godine bolnica se po zahtjevu Hrvatske liječničke komore očitovala da u službenim evidencijama bolnice nema zaprimljenih prigovora ili pritužbi protiv liječnika.

Vezana vijest:

Psihijatrija AFERA PSIHIJATAR I OVO JE SPORNO Za psihijatra na sudu svjedočile - njegove pacijentice!

Time je inspekcijski nadzor završio, sudeći prema odgovoru koji smo dobili od Ministarstva zdravstva.

No i dalje ostaje otvoreno pitanje gdje je nestala prijava varaždinskoj bolnici protiv liječnika iz 2019. godine. Ta se prijava ignorira i u unutarnjem nadzoru i u inspekcijskom nadzoru.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video