Vraća se ‘Pony’: Legendarni bicikl ponovno kreće u proizvodnju

U bivšoj državi iznimno popularni bicikli ‘Pony’, koji su se po talijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji, od početka sljedeće godine kreću ponovno u prodaju, ovaj put u moderniziranoj verziji, ali i po ne sasvim pristupačnim cijenama. Osnovni model, naime, starta sa cijenom od 329 eura (oko 2500 kuna).

Prema tvrdnji slovenskih medija, bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala pa će vrh ponude, ‘premium’ model s dodatnim komponentama, koštati 789 eura (oko 6000 kuna). Proizvodnja starta sa oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja, a početno ciljano tržište je Slovenija, Hrvatska i Srbija. Budućnost bi mogla donijeti i izvedbu na električni pogon.

Proizvodnja počinje u proljeće slijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Službeno će ih proizvoditi tvrtka Gore kolesa, u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati. Spomenuti je koncern prošle godine otkupio prava na proizvodnju ‘Pony’ bicikla od ljubljanske tvornice ‘Rog’ koja je, pak, završila lani u stečaju.

Modernizirani ‘Pony’, sada pod nazivom ‘Gor kolesa’, bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, prenosi portal Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije