Kupio rabljeni BMW M3, pa saznao da je njime divljao Jeremy Clarkson

Nevjerojatno dobra ponuda ponekad je samo to, nevjerojatno dobra ponuda, no možda je ipak češći slučaj da vrijedi ona “predobro je da bi bilo istinito”. Žrtva jednog takvog mačka u vreći bio je 27-godišnji Rob Willis iz Ujedinjenog Kraljevstva koji se odlučio počastiti i kupiti rabljeni BMW M3 ispod cijene.

Prepoznali registracijske pločice automobila na Top Gearu
Uskoro nakon što je prošao nekoliko kilometara s novim automobilom počeli su prvi problemi s kočnicama i upravljačem. Zvukovi koji su dopirali iz tih dijelova nikako se nisu mogli opisati kao uobičajeni i automobil je ubrzo odvezen na provjeru u ovlašteni servis, nakon što je novopečeni vlasnik pomislio kako takvim automobilom nije sigurno upravljati, osobito kada prevozi svoje malo dijete.

Osoblje u servisu bacilo se u potragu za uzrokom problema, no unatoč tome što se radilo o nekadašnjem demo vozilu koji je koristio i direktor salona u kojem je Rob kupio automobil, nitko nije pomislio da bi tako veliki problemi mogli biti rezultat toga. Očito ne znaju kako se novinari ponašaju prema automobilima koje vrate na kraju radnog tjedna.

I dok je novi vlasnik u međuvremenu koristio zamjenska vozila, objašnjenje svih nedoumica palo je gotovo iz vedra neba. Kada je s djevojkom gledao jednu od epizoda legendarne britanske emisije Top Gear, ona je spazila činjenicu da je BMW M3 kojim je upravljao ni manje ni više nego Jeremy Clarkson bio iste boje kao njihov, no ono što je bitnije imao je jednake registracijske pločice.

tomobilizam

U tom su se trenutku pred njima pojavile scene iz te epizode koje su objasnile apsolutno sve. Možete samo zamisliti kako se Clarkson ponašao prema automobilu koji nije njegov na praznom aerodromu pretvorenom u trkaću stazu. Uz metafore poput one kojom je opisao vožnju M3 kao hrvanje s repom nadraženog krokodila automobil je gotovo u pravilu izlazio iz dimom ispunjenog kadra bočno, dok je molio za trunku milosti.

I dok bi nekim ljubiteljima emisije bila čast nabasati na automobil koji je pet minuta proveo u rukama jedne takve legende, Rob je bio racionalan i odlučio je vratiti automobil. To su iz salona prihvatili uz ispriku da takav automobil nisu smjeli prodati na prvom mjestu, budući da nije siguran za korištenje, piše portal automobili.dnevnik.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije