VIDEO: Ferrari među traktorima

Traktori sa svim njihovim priključcima su radni strojevi koji su dizajnirani da budu snažni i izdržljivi kroz godine, a fantastični dizajnerski detalji nisu stvar koju bi prvo povezali s njima.

No, kad vidimo traktor koji je za Zetor dizajnirao talijanski studio Pininfarina, teško je ne osjetiti poljoprivredni duh i želju da ovakvim strojem krenete s guštom orati njive.

Tvrtka koja je dizajnirala neke od najpoznatijih Ferrarija sada sa sportskih automobila prenosi neke popularne opise, poput zatamnjenih prozora, prekrasne zakrivljene linije karoserije i sportsku crvenu boju.

No, Zetor by Pininfarina je samo konceptni traktor koji je poznati češki proizvođač prikazao na sajmu u Hannoveru kako bi njime proslavili 70 godina svojih traktora.

Kako se čini, nije izgledno da će netko ovim traktorom uskoro raditi na svojim poljima, no postoji nada za budućnost.

U Zetoru kažu da bi u svim budućim modelima svojih traktora trebali koristiti dizajnerski smjer koji je zadao studio Pininfarina kako bi njihovi radni strojevi postali puno atraktivniji i moderniji, ali pritom zadovoljili sve tehničke zahtjeve.

Ovako dizajniran traktor vjerojatno bi bez većih poteškoća duge radne sate na polju pretvorio u pravi užitak, piše portal 24sata.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije