Za naivne: Tablete koje štede gorivo

Tablete za uštedu goriva, novi su aditiv kojim se koriste pojedini vozači.

U vremenu opće krize svi se hvataju za neku slamku, tako se vozači hvataju za uštedu goriva od 7 do 30 posto, kako se spektakularno najavljuju takve tablete.

To je sjajan strani proizvod koji omogućuje, ovisno o motoru, uštedu goriva od 7 do 30 posto te smanjuje štetnost plinova, a povećava se i rok trajanja uređaja u automobilu, kao i njegova snaga – govori nam jedan od prodavača u BiH.

Proizvodi za sve
Radi se o kapsuli koja se najavljuje kao mala tableta koja se stavi u spremnik automobila, te se gorivo razbija na molekularnoj razini u puno manjih dijelova.

Bit je da se dobije općenito bolje djelovanje, duže trajanje motora i velike uštede na gorivu.

Ipak, kontaktirali smo i ovlaštene servisere koji se o ovakvim kapsulama nisu izrazili pozitivno.

–Iskreno, mi nismo dobivali nikakve preporuke za takve kapsule, zato ih i ne preporučujemo vozačima, kazali su nam u jednoj ovlaštenoj tvrtki za servisiranje vozila.

A i stručnjaci takve načine uštede goriva ne odobravaju.

Danas u svakoj životnoj sferi imate proizvod za sve, no to ne znači da je koristan ili djelotvoran. Slična priča je i s aditivima za gorivo.

Naša želja da smanjimo potrošnju goriva i da ga bolje iskoristimo dovela je do toga da su se određeni ljudi sjetili kako bi gorivu bilo dobro dodavati pomoćna sredstva.

Smanjenje potrošnje
Ipak, prema mišljenju američke Agencije za zaštitu okoliša, aditivi su čisto bacanje novca, a kad to kaže jedno takvo tijelo, priča dobiva sasvim drugu dimenziju, objavio je Metro-portal čiji stručnjaci u nastavku zaključuju kako je puno mitova o tome kako se može uštedjeti na gorivu i smanjiti potrošnja.

Gašenje klime
Prema izvješću CR-a, klima uopće ne povećava potrošnju goriva u znatnoj mjeri. Možete je uključiti i ugodno se voziti

Filtar zraka
Promjena filtra zraka neće donijeti uštedu goriva. To su potvrdila testiranja, ali je ipak potrebno redovito servisiranje vozila

Rad na mjestu
Mnogi misle da paljenje auta dovodi do veće potrošnje pa ne gase automobil pri kratkom stajanju.To je pogrešno

Tlak u gumama
Pojedini vozači više pumpaju gume tvrdeći da to povećava uštedu goriva. Ovdje nema uštede

Zaključak: Izbacite višak tereta iz automobila i dodajte novih dva posto učinkovitosti motoru. Budite smiren i pristojan vozač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije