Vijesti / Automobilizam

Putnik Croatia busa: Nismo reagirali jer je vozač "mrcina"

Putnik Croatia busa: Nismo reagirali jer je vozač

Vozač Croatia busa, koji je u utorak iz autobusa na magistrali između Rogoznice i Šibenika iz autobusa izbacio 12-godišnjakinju jer je imala povratnu kartu drugog autoprijevoznika, dobio je izvanredni otkaz u toj tvrtki.

Iako su tu informaciju iz Croatia busa potvrdili nekolicini medija, Večernjem listu u pravnoj službi nisu htjeli odgovoriti na pitanje je li vozač otpušten, a direktor Croatia busa Marko Zelenika nije odgovarao na pozive i poruke. Iz te se tvrtke nisu javili ni obitelji 12-godišnjakinje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nitko nije reagirao

– Iako je vozač kćer izbacio iz autobusa ubrzo nakon polaska iz Rogoznice, uredno joj je naplatio prijevoz prtljage.

Taj joj novac nije vratio pa ćemo iz principa tražiti povrat – kaže Marina Suručić Kic.

Njezina je kći, podsjetimo, izbačena iz autobusa Croatia busa jer je imala povratnu kartu Čazmatransa iako je njezinoj majci tri puta potvrđeno da će djevojčica moći putovati u Zagreb s tom kartom.

Djevojčicu je na autobus otpratila teta, a majka ju je trebala dočekati na zagrebačkom kolodvoru.

Vozač je djevojčici htio za 158 kuna prodati drugu kartu, no ona je kod sebe imala 50 kuna.

Premda ga je majka telefonom zamolila da djevojčicu ostavi u autobusu te da će mu ona po dolasku u Zagreb platiti kartu, nije na to pristao.

Zanimljivo je i to da nitko iz autobusa nije reagirao na izbacivanje djevojčice iz autobusa niti joj ponudio da joj posudi novac do Zagreba.

Tu je činjenicu na portalu Večernjeg lista komentirao i jedan putnik iz autobusu napisavši da je "vozač bio mrcina od čovjeka".

– Ja sam htio reći da ostavi malu, ali znam da bi onda i mene izbacio iz busa – napisao je.

Kako doznajemo u Sindikatu vozača, prozvani vozač Croatia busa zasad im se nije javio, no predsjednik sindikata vozača Miljenko Gočin napominje da vozači tog prijevoznika nisu ni članovi sindikata.

Naredba poslodavca

– Otkad je završen stečajni postupak Croatia busa te je tu tvrtku preuzeo drugi vlasnik, događaju se čudne stvari.

Mjesečno kroz tu tvrtku prolazi mnogo ljudi i vozača pa njihovi djelatnici više nisu članovi sindikata.

Što se tiče izbacivanja ove djevojčice, treba vidjeti je li vozač to napravio na svoju ruku ili je to bila naredba poslodavca – kaže Gočin.

Na pitanje je li vozač pogriješio što djevojčici nije pregledao kartu na ulazu u autobus, Gočin odgovara kako i to ovisi o politici poslodavca.

– Ako je politika tvrtke takva da se putnike samo potrpa u autobus te da im se tek kasnije pregledavaju karte i onda naplaćuju nove, vozač ne može biti odgovoran.

Takvih situacija ima. Mogu samo reći da su poslodavci našli načina kako da im poslovanje bude isplativo – komentira predsjednik Sindikata vozača.    

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci