Vijesti / Automobilizam

KOLIKO PUTA SE MOŽE ići na ponavljanje tehničkog pregleda?

KOLIKO PUTA SE MOŽE ići na ponavljanje tehničkog pregleda?

Vozila stara dvije ili više godina, vlasnici su dužni podvrgnuti redovitom tehničkom pregledu tijekom svakog 12. mjeseca od posljednjeg redovitog tehničkog pregleda. Tehnički pregled vozila može se obaviti u bilo kojoj od 159 Stanica za tehničke preglede vozila.

Ukoliko se na tehničkom pregledu vozilo proglasi tehnički neispravnim, a neispravnost se ne može odmah otkloniti u stanici za tehnički pregled, besplatni ponovljeni tehnički pregled može se obaviti u roku od 15 dana. Radi se o roku od 15 kalendarskih dana u koje ulaze i subote i nedjelje i praznici. U tom roku vlasnik može napraviti proizvoljan broj besplatnih ponovljenih tehničkih pregleda. Cijena ponovljenih EKO-testova i dalje iznosi pola cijene osnovnog EKO-testa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako vozilo ne pristupi ponovljenom tehničkom pregledu u roku od 15 kalendarskih dana ili u tom roku na besplatnim ponovljenim tehničkim pregledima ne uspije dokazati tehničku ispravnost, postupa se kao da vozilo nije bilo na tehničkom pregledu.

Ukoliko se na ponovljenom tehničkom pregleduutvrde neke dodatne neispravnosti koje nisu bile uočene na osnovnom pregledu ili na nekom od prethodnih pregleda, obavezno ih treba evidentirati i proglasiti vozilo neispravnim.

Period od 15 dana u kojem vlasnik može svoje vozilo dovoziti na ponovljene tehničke preglede počinje teći isključivo od prvog (osnovnog) pregleda.

Izvor: cvh.hr

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!