Vijesti / Automobilizam

Savjeti

ALKOHOL, SOL, LJEŠNJACI, PUDER: Sredstva iz kućanstva koja pomažu u održavanju automobila

ALKOHOL, SOL, LJEŠNJACI, PUDER: Sredstva iz kućanstva koja pomažu u održavanju automobila
Pixabay.com/Ilustracija

Kako biste spriječili zamrzavanje vrata zimi, premažite gumene lajsne glicerinom ili na njih nanesite dječji puder

Agresivan rad klima uređaja tijekom ljetnih mjeseci na staklima bi mogao stvoriti film masne nečistoće koji bi mogao negativno utjecati na vidljivost. Pritom najviše mislimo na preglednost u uvjetima slabije vidljivosti kad vam prljava stakla definitivno na pomažu.

Kolege iz drugog po veličini njemačkog autokluba AvD-a dosjetile su se da vam u čišćenju stakla, ali i nekim drugim važnim aktivnostima održavanja automobila mogu pomoći sredstva koje ćete nerijetko imati u kućanstvu. Na primjer, spomenuta masna stakla automobila možete oprati u otopini vode i alkohola, ali ih nakon toga obavezno obrišite suhom krpom, prenosi portal revijahak.hr.

Magljenje stakala iznutra može se spriječiti tako da u automobilu ostavite malo lješnjaka zamotanih u lanenu krpu ili da u vozilu ostavite malo soli – najbolje u nekoj otvorenoj posudi. Jedna od opcija je i odvlaživač zraka koji možete kupiti u svakoj trgovini, a nerijetko ih imamo i u vlastitom domu.

Kako biste spriječili zamrzavanja vrata zimi, premažite gumene lajsne glicerinom (učinit će gumu i elastičnijom) ili na njih nanesite dječji puder.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video