Vijesti / Automobilizam

Sigurnost vožnje

PROVJERITE BESPLATNO SVOJE VOZILO Dođite na Dane tehničke ispravnosti vozila 2019.

PROVJERITE BESPLATNO SVOJE VOZILO Dođite na Dane tehničke ispravnosti vozila 2019.
HAK.hr

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji 'Dani tehničke ispravnosti vozila' pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 25. do 30. studenog ove godine biti  omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH (osim onim vlasnicima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju). 

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti. 

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25), čime se vozače želi dodatno motivirati da pristupe akciji (15.000 poklon pakiranja tekućine raspoređeno je po svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u RH). 

U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Izvor: HAK.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video