Vijesti / Automobilizam

aktivni lopovi

KRAĐE VOZILA Statistika varaždinske policije: Ove godine ukradeno 18 motornih vozila - čak 13 više nego lani

KRAĐE VOZILA Statistika varaždinske policije: Ove godine ukradeno 18 motornih vozila - čak 13 više nego lani
Ilustracija

Tijekom 2018. godine počinjeno je 5 takvih kaznenih djela, od čega su 4 razriješena i pronađena su 4 vozila...

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH stiže pomalo zabrinjavajuća statistika kaznenih djela krađe motornih vozila, teške krađe (kada počinitelj provali u vozilo da bi ga otuđio), te neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari (kada počinitelj neovlašteno uzme tuđe vozilo radi privremene uporabe), piše revijahak.hr, dodavši da analizirajući prethodne dvije godine i prva tri kvartala ove, krivulja rasta je neupitna. 

Na području Policijske uprave varaždinske do sad je tijekom 2019. godine, zabilježeno ukupno 18 krađa motornih vozila, odnosno neovlaštene uporabe tuđom pokretnom stvari, stoji u odgovoru na postavljen upit. Dodaju da je od tog broja razriješeno 14 kaznenih djela i pronađeno 16 vozila. 

- Tijekom 2018. godine počinjeno je 5 takvih kaznenih djela, od čega su 4 razriješena i pronađena su 4 vozila - kažu iz PU varaždinske.

Navode i da policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku preostalih otuđenih vozila i otkrivanju počinitelja navedenih kaznenih djela.

Policijska uprava varaždinska ne bilježi krađe vozila visoke klase niti krađe vozila koje bi ukazivale na nekakav pojavni oblik organiziranog kriminaliteta od strane kriminalne skupine, ističu.

Osim toga, ne može se izdvojiti određena lokacija na kojoj bi se otuđivalo više vozila.

- To su razna parkirališta, kao i privatni posjedi u Varaždinu, ali i na području cijele Policijske uprave. Također se ne može izdvojiti određena marka vozila koja bi se otuđivala više od drugih.

Većinom se, stoji u odgovoru policije, radi o iskorištavanju situacija kad vozač ostavi vozilo u pogonu ili otključano vozilo s ključem u bravi, odnosno na 'skrivenom' mjestu u vozilu. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video